Hlavní obsah

Šlachta se zbavil prvních tváří Přísahy

Foto: Jan Mihaliček

Po pár měsících mizí z hnutí Přísaha první lidé.

Reklama

Jedna z žen sdílela dezinformační weby, druhá byla odsouzena.

Článek

Bývalý elitní policista Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha před pár dny prvně v průzkumech překročil pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny. Jen pár měsíců poté, co oznámil svůj záměr kandidovat a začal objíždět s kampaní Česko, mění tváře, které jej měly ve volbách doprovázet, upozorňuje server Neovlivní.cz.

V uplynulých dnech ze stránek Přísahy zmizela podnikatelka Eva Gajdošík, která při lednovém oznámení, že Šlachta jde do voleb, stála spolu s expolicistou na pódiu. Stáhl ji poté, co se ho redakce Neovlivní.cz zeptala, zda souzní s názory, které Eva Gajdošík prezentuje na svých sociálních sítích. Tam se objevují články z dezinformačních webů v čele se Sputnikem. Podnikatelka také šíří názory Tomia Okamury či Hany Lipovské. Například o nutnosti referenda o setrvání České republiky v Evropské unii. Což je mimochodem v rozporu s oficiálním programem Přísahy.

Z chystaných kandidátek zmizela i další žena, Veronika Fejklová. Ekonomický deník uvedl, že Fejklová byla v minulosti odsouzena za to, že coby podnikatelka způsobila úpadek firmy a zvýhodnila věřitele.

Reklama

Doporučované