Hlavní obsah

Slatiňany připravují postupné opravy zchátralé plovárny

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Slatiňany na Chrudimsku připravuje postupné opravy zchátralé plovárny. Jinak ji bude muset zavřít. Nákladnou investici neprovede najednou, protože na ni nejsou vypsané dotace.

Článek

Areál plovárny je podle místostarosty Stanislava Šťastného (ODS a TOP 09) na konci životnosti, objekt se zázemím je v nevyhovující kondici. V havarijním stavu je zejména bazén. Město tam chce dát novou fólii a vyměnit bazénovou technologii. „Pokud nedojde v nejbližších dvou letech k opravě bazénu, bude muset být plovárna uzavřena,“ uvedl místostarosta.

Za sezonu navštíví plovárnu 10 až 21 tisíc lidí, návštěvnost se mění podle počasí. Město koupaliště dotuje, protože není ziskové. Loni utržilo 351 tisíc korun, výdaje dosáhly 772 tisíc korun. Letos činily příjmy 339 tisíc korun a výdaje byly 402 tisíc korun.

Na opravy koupališť teď ministerstva nevypisují dotace. Město ho proto opraví na etapy. Jako první nechá zmodernizovat bazén. Příští rok vznikne projektová dokumentace, samotnou investici uskuteční v roce 2022. Postupnou obnovu tak hodlá město hradit z vlastního rozpočtu, ale tak, aby se nezadlužilo a aby mohlo investovat i v jiných oblastech, uvedl Šťastný.

V druhé etapě by měla vzniknout nová provozní budova se sociálním zařízením, šatnami a zázemím pro občerstvení. Případně lze podle místostarosty ještě doplnit dětské brouzdaliště o vodní prvek. Ve třetí části město plánuje úpravy prostoru mezi areálem plovárny a sportovním areálem Spartak. Postaví parkoviště, obnoví zeleň a postaví oplocení.

Reklama

Doporučované