Hlavní obsah

Slavia ohlásila nejdražší příchod v historii. Rumun Baluta stál dvakrát více než van Kessel

Foto: Profimedia.cz

Alexandru Baluta v dresu rumunské reprezentace.

Reklama

O příchodu jabloneckého Jaroslava Zeleného do pražské Slavie se spekulovalo už delší dobu. Sešívaní vedle posily z české ligy představili také Rumuna Alexandra Balutu z Craiovy. Oba hráči podepsali smlouvu ve Slavii do roku 2022.

Článek

Fotbalová Slavia představila druhou a třetí posilu před nadcházející sezonou. Po obránci Vladimíru Coufalovi se novými slávisty stali krajní obránce Jaroslav Zelený a Rumun Alexandru Baluta.

Seznam už dříve informoval, že měli sešívaní o jabloneckého Zeleného zájem, ale jednání se prodloužila kvůli finančním požadavkům severočeského klubu.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík spekulace o příchodu Zeleného na sociálních sítích dlouho vyvracel. Obrátil až v pátek. „Jsme rádi, že jsou oba ve Slavii. Myslím, že budou velkými posilami,“ uvedl Tvrdík na tiskové konferenci.

Sešívaní představili na tiskové konferenci společně se Zeleným také rumunského ofenzivního hráče Alexandra Balutu z Universitatea Craiova, za kterého Slavia zaplatila podle Jaroslava Tvrdíka 2,65 milionu eur (68,3 milionu korun).

Více peněž Slavie za hráče nikdy v historii nezaplatila. Baluta je dokonce o více než polovinu dražší než Gino van Kessel, kterého sešívaní přivedli v létě roku 2016.

„Jsem šťastný, že jsem ve Slavii. Slibuji, že udělám vše pro to, abych byl posilou,“ vyprávěl vítěz rumunského poháru Baluta.

Čtyřiadvacetiletý bývalý kapitán Craiovy v loňské sezoně nastřílel 17 soutěžních branek a přidal 6 asistencí. Baluta už má za sebou také šest startů v rumunské reprezentaci.

Rodák z Craiovy se tak v Praze potká s kolegy z národního týmu. Florin Nita, Bogdan Vatajelu a Nicolae Stanciu hrají za pražskou Spartu, tedy za největšího rivala sešívaných.

Reklama

Související témata:

Doporučované