Hlavní obsah

Další dějství glasgowské řežby. Slavii se už ozval vyšetřovatel UEFA

Foto: Profimedia.cz

Situace těsně po údajném rasistickém incidentu. Spoluhráči krotí rozvášněného Glena Kamaru z Rangers a slávistu Ondřeje Kúdelu.

Reklama

Slavia počítá s tím, že UEFA bude mít otázky směřující na klub i na samotného Ondřeje Kúdelu. Ten se měl dopustit rasistické urážky soupeře. Slávisté věří, že fakta popsaná rozhodčím i delegátem UEFA budou mluvit v její prospěch.

Článek

Vedení čtvrtfinalisty Evropské ligy, kterým Slavia stále je, byť by si britské veřejné mínění přálo opak, doufá v deeskalaci celého skandálu. Podle zdrojů z managementu Slavie, s vědomím toho, že ho aféra poškozuje, klub z Edenu podniká další kroky.

Výrazně třeba posílil svůj právní tým a najal si i jednu skotskou právní kancelář. Ze špiček slávistické hierarchie zaznívá, že pokud se situace neuklidní, podá Slavia trestní oznámení jak na Rangers, kteří podle mínění SKS absolutně nezvládli pořadatelskou službu při glasgowské odvetě, tak na Glena Kamaru. Ten tvrdí, že ho slávistický obránce Ondřej Kúdela počastoval rasistickou urážkou.

Slavia chce i s pomocí expertů a nejmodernější techniky dokázat, že Kúdela přesně ta slova, která v oficiálním prohlášení uvedl Kamarův právní zástupce, ani pronést nemohl.

Podle Seznam Zpráv je ale pražský klub současně připravený Ondřeje Kúdelu přísně potrestat, pokud by se rasismus z jeho strany skutečně prokázal. Tento trest by prý mohl být i přísnější, než jaký případně vynese UEFA.

S jejím vyšetřováním hodlá Slavia v maximální míře spolupracovat. Vyšetřovatel UEFA, jemuž byla celá mimořádně výbušná záležitost svěřena, se už SKS o víkendu ozval.

Slávisté už pořídili vlastní „výslechy“ klíčových aktérů incidentů na stadionu Ibrox. Hodlají je i přeložit a notářsky ověřit, aby se případně daly použít jako důkazní materiál ve Spojeném království.

Pražský klub se cítí velmi dotčen nejen poškozováním svého jména, ale i tím, že se zcela upozaďují z jeho pohledu bezprecedentní události po zápase v Glasgow. Do šatny byl po zápase domácími pořadateli vpuštěn bez lékařského doprovodu zraněný gólman Kolář, což mohlo ohrozit fotbalistovo zdraví. O ně se pak Rangers ve svých oficiálních prohlášeních s jednou výjimkou vůbec nezajímali. Stejně tak se podle slávistů na britských ostrovech zavírají oči nad tím, že měl Glen Kamara v útrobách stadionu Ondřeje Kúdelu před svědky bez varování udeřit pěstí.

Další, dosud nepublikované podrobnosti o dvojzápasu Slavia–Rangers, včetně informace o incidentu, který se odehrál už v Praze, se dozvíte na Seznam Zprávách v podcastu Angličan dnes po 12. hodině.

Reklama

Doporučované