Hlavní obsah

Slavičín chce vybudovat 20 startovacích bytů v bývalém hotelu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město také chystá výstavbu cyklostezek, například v úseku Hrádek - Šanov, chce investovat do opravy mateřské školy, protipovodňových opatření, nových parkovacích míst či obnovy chodníků.

Článek

Slavičín na Zlínsku chce vybudovat 20 startovacích bytů v budově bývalého hotelu Slavičan. Náklady na rekonstrukci budou asi 20 milionů korun. Rozpočet na letošní rok počítá zatím s přípravnými a bouracími pracemi. Přestavba by měla začít ve druhé polovině roku, hlavní náklady by se týkaly příštího roku.

Město s 6500 obyvateli počítá letos s investicemi za 67 milionů korun. Chystá výstavbu cyklostezek, například v úseku Hrádek - Šanov, chce investovat do opravy mateřské školy, protipovodňových opatření, nových parkovacích míst či obnovy chodníků, řekl ČTK starosta Tomáš Chmela (nez.). Město má schválený rozpočet s příjmy přes 123 milionů a výdaji 166 milionů korun, schodek pokryje přebytek z hospodaření z minulých let.

Radnice již zadala projekční práce pro získání stavebního povolení na přestavbu bývalého hotelu na byty. „Vydání stavebního povolení brání ještě jedna překážka, a to nutná změna územního plánu, která umožní v tomto místě vznik polyfunkčního domu s obytnými patry,“ uvedl starosta.

Navržená rekonstrukce počítá s dostavbou jednoho patra, vznikne suterén a zvýšené přízemí s využitím pro obchody či kanceláře, v prvním, druhém a dostavěném třetím patře budou byty. Město si také nechá asi čtyři hotelové pokoje pro nouzové ubytování.

Lokalita je vhodná k bydlení mladých lidí, v sousedství je základní škola, dům dětí a mládeže, blízko je mateřská školka i autobusová zastávka. V objektu by mělo být asi 20 malometrážních bytů. „Chceme vytvořit hlavně dostupné a důstojné bydlení pro mladé rodiny. Pracovně uvažujeme o modelu nájmu na tři roky s možným prodloužením maximálně o dva další roky,“ uvedla místostarostka Monika Hubíková (ANO).

Zájem o byty ve městě je podle starosty velký a není jich dostatek. Radnice proto také nabízí k prodeji parcelu ve středu města určenou pro výstavbu bytového domu. „Odhadujeme, že v dané lokalitě na ulici L. Výducha je možné postavit další bytový dům o kapacitě více než 12 bytů. Zájemci s vizí konkrétního bytového domu mohou nabídku na odkup parcely předložit městu do 23. ledna,“ uvedl Chmela.

Reklama

Doporučované