Hlavní obsah

Slavii čeká klíčová bitva proti Interu. „Zajímá mě jen výhra,“ říká Trpišovský

Foto: Profimedia.cz

„Víme, že jsme v předchozích dvou zápasech podali dobré výkony, ale nemáme z nich ani bod, což je to nejdůležitější,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Reklama

Zápas o naději. Fotbalisty pražské Slavie čeká dnes od 21 hodin poslední domácí vystoupení v základní skupině Ligy mistrů. Proti Interu Milán budou sešívaní bojovat o zachování šance na postup do jarních bojů v evropských soutěžích. „Víme, že musíme vyhrát. Uděláme pro to všechno,“ říká odhodlaně trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Bude to souboj dvou týmů, které jsou zvyklé vyhrávat a které si v domácí soutěži počínají velmi podobně. Stále neporažená Slavia drtí českou konkurenci a po sedmnácti kolech má na čele Fortuna ligy jedenáctibodový náskok před druhou Plzní.

Inter je na tom, co se zápasové bilance týče, podobně. Svěřenci Antonia Conteho vyhráli jedenáct ze třinácti zápasů a zažívají nejlepší vstup do ročníku od roku 1950. Bohužel pro ně ale hrají soutěž, které i letos vévodí Juventus Turín, a tak je Inter momentálně o bod druhý.

„Jediné, co mě zajímá, je to, abychom vyhráli. Je to náš poslední domácí zápas ve skupině Ligy mistrů a bude opět vyprodaný stadion. Víme, že jsme v předchozích dvou zápasech podali dobré výkony, ale nemáme z nich ani bod, což je to nejdůležitější,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ano, jak proti Borusii Dortmund, tak proti Barceloně odehráli sešívaní opravdu povedený part. Na body to ale ani v jednom případě nestačilo a po prohrách 0:2 a 1:2 svítí v kolonce bodů z domácích zápasů nula. Se dvěma body z venkovních klání je tak Slavia na posledním místě skupiny F a pokud chce v evropských pohárech pokračovat i na jaře, musí dnes uspět.

„Každý z týmů v naší skupině hraje trochu jinak. Inter je nejnebezpečnější v ofenzivě, kde mají obrovskou sílu. Například Lautaro Martínez hraje v poslední době opravdu skvěle a je nesmírně rychlý. Musíme si dát pozor zejména na naše zbytečné ztráty a následné protiútoky, protože ty jsou v jejich podání smrtící,“ myslí si Trpišovský.

Nerazzurri ale nenastoupí v Praze v kompletním složení. Contemu budou chybět například Barella, Alexis Sánchéz, Sensi nebo Asamoah. I tak je ale síla Interu enormní a jména jako Godín, Lukaku, Brozovič nebo Candreva jsou zárukou obrovské kvality. Inter se nachází se čtyřmi body na třetím místě ve skupině a stejně jako v případě Slavie jde pro něj o klíčový duel v postupové matematice. Italský celek by navíc rád odčinil úvodní remízu 1:1, kterou v září na San Siru zachraňoval až v nastaveném čase Nicolo Barella.

„Jsme lepší tým než v prvním vzájemném utkání. Od té doby jsme udělali velký kus práce, jsme daleko kompaktnější a všichni jsme pochopili, jakým fotbalem se chceme prezentovat. Myslím, že máme daleko jasnější identitu a i přes několik zranění si myslím, že jsme dobře připraveni,“ uvedl trenér Interu Antonio Conte.

Jak řekl sám Jindřich Trpišovský, velkou zbraní Interu bude útok. V letošní sezoně se zatím nestalo, aby odešel ze zápasu bez vstřelené branky. Nejlepším střelcem je momentálně Belgičan Lukaku, který se trefil už desetkrát.

Naopak Slavia s formou svých útočníků bojuje a je otázkou, kdo nastoupí na hrot útoku v dnešním utkání. Gólovou produkci Pražanů tak často obstarávají defenzivněji ladění hráči. Například Jan Bořil se trefil jak v předkole Ligy mistrů proti Kluži, tak v domácím klání proti Barceloně.

Ten na předzápasové tiskové konferenci vtipkoval o tom, že pokud dá gól i Interu, tak má přislíbeno vyvěšení plachty s vlastní podobiznou mezi legendami Slavie. „Jestli bude mít Honza plachtu na stadionu, tak budu jezdit zadem,“ dodal s úsměvem Jindřich Trpišovský.

Tomu bude v dnešním zápase chybět dlouhodobě zraněný stoper David Hovorka a otazník visí u Ondřeje Koláře s Lukášem Masopustem.

Reklama

Doporučované