Hlavní obsah

Slavkov trápí vandalové, město zvažuje i spolupráci s bezpečnostní agenturou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Slavkov u Brna se v posledních týdnech potýká s vandalismem, přijímá proto opatření, kterými chce posílit bezpečnost.

Článek

V plánu jsou kamery s nočním viděním, město zvažuje i spolupráci s bezpečnostní agenturou. Radnice to uvedla na svém webu.

Radnice se potýká s vandalismem ve městě především v nočních hodinách. Připravuje několik kroků k posílení bezpečnosti ve městě. Jedním z nich je navýšení počtu strážníků o jednoho celkem na pět. Díky tomu bude moci městská policie zajistit směny až do nočních hodin. Přibude také několik kamer s nočním viděním. „Budou nasazeny v rizikových oblastech. Počítáme i se zapojením fotopastí, které lze operativně přemísťovat,“ uvedla radnice.

Strážníci záznamy z městského kamerového systému pravidelně kontrolují, a to především z nocí, po nichž zůstaly po vandalech „stopy“. Radnice uvedla, že už v minulosti byly podobným postupem předány státní policii důkazy, které vedly k usvědčení pachatelů.

„Město také zvažuje spolupráci se soukromou bezpečnostní agenturou, která by ve spolupráci s městskou policií monitorovala pořádek a bezpečnost i v dalších rizikových oblastech zejména v nočních hodinách,“ uvedla radnice.

Strážníci podle webu radnice ve větší míře zahajují s usvědčenými mladistvými správní řízení, v němž hrozí vyšší postih, než je možný v případě udělení pokuty na místě. Do správního řízení vedeného u příslušného odboru městského úřadu je navíc přizvána i kurátorka pro děti a mládež, která posuzuje celkovou situaci, včetně zahájení komunikace se zákonnými zástupci.

Slavkov u Brna je oblíbeným cílem českých i zahraničních turistů. Ti kromě jiného míří především do tamního zámku či zámeckého parku. Ve městě či v zámeckém parku se během roku obvykle koná i řada turisticky lákavých akcí.

Reklama

Doporučované