Hlavní obsah

Slavné UFC míří i s Pudilovou poprvé do Prahy. Ta plánuje soupeřce utrhnout hlavu

Rozhovor s českou MMA zápasnicí Lucií Pudilovou.Video: Daniel Andrisák, Seznam Zprávy

 

Reklama

MMA organizace UFC bude v Praze pořádat galavečer UFC Fight Night. Akce je naplánovaná na 23. února. Pražská O2 arena bude mít možnost vidět i českou bojovnici Lucii Pudilovou. Jestli na kartě budou i jiní Češi nebo Slováci, zatím není jasné.

Článek

Zámořská organizace UFC oznámila, že v Praze bude pořádat první galavečer, čeští diváci tak budou mít možnost vidět v akci elitní MMA zápasníky.

Organizátoři už prozradili první tři účastníky turnaje. Jeden ze zápasů obstará dvojice Ankalaev (9–1), Stošič (13–1). Druhý jmenovaný přitom už zkušenost s českým MMA má. Darko Stošič má impozantní skóre třinácti výher a pouze jedné porážky. A právě onu jednu prohru si připsal proti Jiřímu Procházkovi, nynější hvězdě asijské organizace Rizin. Procházku UFC oslovilo také, ale český bojovník nabídku s díky odmítl, i když mu Rizin povolení na jeden zápas dal. Procházka ale pro server iSport vysvětlil, že UFC chtělo uzavřít kontrakt na 4 zápasy, a to by na asijskou organizaci byla „levá“.

Zatím jedinou potvrzenou zástupkyní českého MMA je Lucie Pudilová. Rodačka z Příbrami má skóre 8–3. Přitom v UFC má rekord vyrovnaný 2–2. Pudilová naposledy oslnila fanoušky smíšených bojovných umění letos v září v americkém Dallasu.

Šampionka GCF sice v zápase s Mexičankou Irene Aldanaovou padla na body, ale důvod k úsměvu přeci jen měla. Zápas české lvice byl totiž oceněn „fightem“ večera a Pudilová si tak odnesla i náplast v hodnotě přes milion korun. Soupeřka Pudilové zatím není známá, ale svěřenkyně trenéra Ladislava Erdélyiho by ráda vyzvala brazilského „Pitbulla“ Bethe Correiaovou.

Podívejte se na rozhovor s trenérem Lucie Pudilové Ladislavem Erdélyiem:

Rozhovor s trenérem Lucie Pudilové.Video: Daniel Andrisák, Seznam Zprávy

Jestli součástí večera bude i nějaké další české nebo slovenské jméno není jasné. Podle Pudilové ale naděje určitě je. Jistá aktérka české MMA akce příštího roku nechtěla nikoho jmenovat, ale minimálně tři bojovníci šanci určitě mají. O návrat do UFC by měl velký zájem i český „Terminátor“ Karlos Vémola. První český zástupce UFC v historii by tak chtěl dodržet slib, který dal svým fanouškům i sám sobě.

„Nepřipouštím si, že bych na UFC v Praze chyběl,“ vyjádřil se držitel rekordu 23–5 pro iRozhlas. Vémola by rád v Praze pod křídly UFC vyzval slovenského šampiona Attilu Végha. Podle „Terminátora“ by zápas mimo organizaci Oktagon a XFN vyřešil největší překážku jejich vzájemného zápasu – smlouvy. Oba zápasníci jsou totiž v rozdílných organizacích. Vémola je ozdobou zmíněné organizace XFN a „Pumukli“, jak se slovenskému bojovníkovi přezdívá, nosí barvy Oktagonu.

Vstupenky na UFC Fight Night Praha rychle mizí. Diváci mohli v předprodeji zakoupit lístky od 990 korun do 3 990 korun. Doprodej volných vstupenek začíná 7. prosince v 10:00. Organizátoři očekávají obrovský zájem a po strop naplněnou O2 arenu.

Reklama

Související témata:
Lucie Pudilová

Doporučované