Hlavní obsah

Slavný houslista Jaroslav Svěcený se stal hercem. Střihl si roli Vivaldiho

Jaroslav Svěcený a Zdeňka Žádníková představili projekt Na VIVALDIHO! Co pro ně bylo nejtěžší?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

NA VIVALDIHO! je nový, unikátní koncertní galavečer s divadelními prvky, ve kterém přední čeští virtuosové hrají nejen původní hudební party, ale představují i scény z osobního života geniálního skladatele.

Článek

Představitel Antonia Vivaldiho a houslista Jaroslav Svěcený k nápadu, projektu i samotné realizaci říká: „Nápad vznikl spontánně před dvěma lety, když jsem viděl Zdeňku Žádníkovou Volencovou jako moderátorku. Zaujal mě způsob, jakým slovně spojovala zdánlivě nespojitelné, její chytrý a neotřelý humor včetně neuvěřitelné energie. Požádal jsem ji o scénář."

A herečka dodala, že nakonec na ni „zbyla“ i režie, kterou původně dělat nechtěla.

Ovšem nejnáročnější byla nakonec úplně jiná věc: „Udělala jsem z Jaroslava herce a Vivaldiho a musím říct, že to byla snad nejtěžší část z celého projektu,“ smála se Žádníková ve studiu.

A platí to i obráceně. Jaroslav totiž herečce pro změnu vymyslel hraní na příčnou flétnu, pro které s modeátorem Tomášem Zástěrou vymysleli vtipné označení „IKEMové části“. Oba je totiž přirovnávají téměř k infaktovým stavům.

A ačkoliv je opačná profese příjemným zpestřením, Žádníková Volencová i Jaroslav Svěcený nakonec raději zůstanou tím, kým jsou.

Pražská premiéra představení Na VIVALDIHO!, se uskuteční 28. května v novorenesančním Paláci Žofín v Praze 1.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Zdeňka Žádníková

Doporučované