Hlavní obsah

Slavii čeká v Barceloně zápas desetiletí. Trenér prozradil, proč před ním musel skoro donaha

Sledujte záznam z tiskové konference trenéra fotbalové Slavie Jindřicha Trpišovského v Barceloně, kde jeho svěřence v úterý čeká duel Ligy mistrů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalisté Slavie přiletěli do katalánské metropole zabojovat o naději na postup do jarních bojů v evropských pohárech. Domácí Barcelona je velkým favoritem, ale v pražském Edenu ji červenobílí nedávno zle potrápili. Ve videu nad tímto textem najdete tiskovou konferenci s trenérem Jindřichem Trpišovským a nejlepším hráčem Slavie Tomášem Součkem. Přenášeli jsme ji z Barcelony, ze slavného stadionu Camp Nou.

Článek

„Projdeme zkouškou ohněm. Bude velmi záviset na úvodní fáz utkáníi, ale uděláme maximum, abychom se prezentovali jako při domácím zápase. Odvaha a kvalita budou nejzákladnější. Ten zápas musíme brát stejně, jako jsme ho brali doma,“ řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Trpišovský.

FC Barcelona je před úterním kláním Ligy mistrů se Slavií ve složité situaci. v La Lize katalánský velkoklub z 11 zápasů už třikrát prohrál. Naposledy o víkendu 1:3 na hřišti průměrného Levante. Španělská média přisuzují trenérovi Ernestu Valverdemu poslední šanci, jak si zachránit místo.

„Barcelona ze sebe zítra dostane to nejlepší. Ta porážka znamená velkou výstrahu, po každém neúspěšném zápase jste ostražitější než jindy,“ uvedl trenér Trpišovský k momentálním problémům Barcelony.

Pražská Slavia ve svých 3 dosavadních vystoupeních v tomto ročníku Ligy mistrů rozhodně nezklamala. Z herně zdařilých zápasů ale vyválčila jediný bod za remízu 1:1 na hřišti Interu Milán. Zápas na Camp Nou je přitom papírově tím vůbec nejtěžším v základní skupině prestižní soutěže.

Kouč Jindřich Trpišovský hledá náhradu za letos vynikajícího stopera Davida Hovorku, který si přetrhl přední zkřížený vaz a do sezony už velmi pravděpodobně nezasáhne.

Barceloně bude naopak patrně scházet uruguayský útočník Luis Suárez. „Ale místo něj budou hrát Fati nebo Dembele. To jsou také vynikající hráči. Snad můžeme uvažovat o tom, že Messi se Suárezem jsou skvěle sehraní, ale Barcelonu Suárezova absence neoslabí.“

Na Tomáše Součka putoval mimo jiné dotaz ohledně zprávy, že v zimě Slavii neopustí, jak se očekávalo. Informoval o to jeho agent Pavel Paska na webu Seznam Zprávy. Tomáš Souček odvětil, že se nyní soustředí na zbývající zápasy podzimní sezony.

Zajímavostí je, že je Slavia před utkáním ubytovaná v Barceloně ve stejném hotelu jako španělský král Filip. I vzhledem ke složité situaci v Barceloně, kde o víkendu demonstrovaly tisíce lidí ohledně otázky nezávislosti Katalánska, jsou v hotelu uplatňovaná mmořádná bezpečnostní opatření.

„Tolik bodyguardů pohromadě jsem v životě neviděl. Některým našim hráčům jako Olayinkovi či Traoremu jsme z legrace namluvili, že jsou tam ta bezpečnostní opatření kvůli Slavii,“ směje se Trpišovský. Toho ale legrace přešla před bezpečnostním rámem. „Abych se vůbec dostal do hotelu, musel jsem se svléknout skoro donaha,“ směje se trenér.

Utkání Ligy mistrů Barcelona-Slavia začíná v úterý v 18.55 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované