Hlavní obsah

Slovácké divadlo připravuje konverzační komedii Perfect Days

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti připravuje komedii Perfect Days. Pod vedením hostujícího režiséra Mikoláše Tyce ji začala v rouškách a s pravidelným testováním zkoušet šestice herců.

Článek

Novinku mohou diváci znát ze stejnojmenného filmového zpracování režisérkou Alicí Nellis, sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Uvedeme situační romantickou komedii. A to s humorem, nadhledem a důrazem na lidskost,“ řekl Tyc, který se do Slováckého divadla vrátil už podruhé. V roce 2016 v Uherském Hradišti inscenoval úspěšný muzikál Hra o pyžama. „Mám Perfect Days moc rád. Ukrývá v sobě lehkost a schopnost říct jednoduchou věc, že i když se mi děje něco těžkého, není to vždycky tragédie a musíme to zvládnout. A to je v dnešní době čím dál důležitější,“ uvedl Tyc.

Vyprávění se točí kolem čtyřicetileté televizní hvězdy Barbary, které ke štěstí chybí jediné, a to dítě. Ztvární ji herečka Tereza Novotná. „Už od začátku zkoušení Perfect Days mám pocit, že se s režisérem Mikolášem Tycem známe dlouho, i když jsem se s ním v minulosti potkala jen letmo. Takže si myslím, že to bude fajn spolupráce a moc se na ni těším,“ řekla. Jejího bývalého manžela hraje Kubáník, v dalších rolích se objeví Jaroslava Tihelková, Irena Vacková, David Vaculík a Pavel Šupina.

Premiéra konverzační komedie Perfect Days, na které spolupracují i dramaturgyně Markéta Špetíková, výtvarnice kostýmů Aneta Grňáková, scénograf Karel Čapek a skladatel Robin Schenk, je zatím naplánovaná na polovinu dubna. „Je jisté, že v tu dobu diváci do divadla nepřijdou, ale to na chuti, s jakou Perfect Days připravujeme, nic nemění a těšíme se, až novinku v plné parádě představíme,“ doplnil Tyc.

V minulých týdnech uherskohradišťští divadelníci dozkoušeli slavný muzikál Jesus Christ Superstar a pohádkovou gangsterku Lichožrouti. Kvůli protiepidemickým opatřením však ani tyto inscenace zatím nemohli předvést divákům.

Reklama

Doporučované