Hlavní obsah

Slovácké divadlo uvede Romea a Julii pod širým nebem a s živou hudbou

Foto: Getty Images

.

Reklama

Slovácké divadlo uvede Romea a Julii pod širým nebem a s živou hudbou. Příběh milenců z Verony z pera Williama Shakespeara lidé uvidí na nádvoří Reduty v centru Uherského Hradiště, režie se ujal Lukáš Kopecký.

Článek

„Do prázdnin budou mít zájemci možnost představení vidět šestkrát,“ sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník. Premiéra inscenace v novém překladu Pavla Drábka je připravena na 25. června.

Vhodné místo, které by splňovalo všechny jejich požadavky, divadelníci dlouho hledali. „Měli jsme několik tipů, ale vždycky se našlo něco, co naší představě mimořádně atraktivní podívané překáželo, až jsme objevili nádvoří Reduty. Výhled na jednu z dominant Uherského Hradiště, Chrám Františka Xaverského a k tomu nesmrtelné verše Williama Shakespeara je něco, co hned tak člověk nezažije,“ uvedla manažerka divadla Jitka Honsová.

Zájem o představení je podle ní mezi diváky značný. „Z celkových 1200 vstupenek zbývají poslední tři stovky, což je vzhledem k tomu, že jsme předprodej spustili před pěti dny, velké a příjemné překvapení,“ doplnila Honsová.

Režisér Kopecký do titulních rolí obsadil Pavla Šupinu a Petru Staňkovou. „Mám z Romea obrovský respekt, ale chci se s tím porvat, jak nejlépe dovedu. Je to velká výzva,“ uvedl Šupina. „Jako malá jsem měla pocit, že je Julie taková uvzdychaná, utrápená holka, která si navíc neumí doma sjednat pořádek. A protože já jsem byla od malička prostořeká a muselo být po mém, tak mě ta role nějak nelákala. Nejspíš mi teď za tohle mé mínění dá pěkně zabrat,“ doplnila Staňková.

Další role ve zřejmě nejznámějším milostném příběhu všech dob ztvární Tomáš Šulaj, Zdeněk Trčálek, Jiří Hejcman a Kubáník, jako chůva se představí Irena Vacková, diváci se mohou těšit i na Pavlínu Hejcmanovou, Jitku Hlaváčovou a další.

Reklama

Doporučované