Hlavní obsah

Slovácké divadlo uvedlo v interní premiéře komedii Perfect Days

Foto: Shutterstock.com

.

Reklama

Slovácké divadlo uvedlo v interní premiéře komedii Perfect Days. Novinku známou díky stejnojmennému filmovému zpracování režisérkou Alicí Nellis nazkoušel v Uherském Hradišti se šesticí herců hostující režisér Mikoláš Tyc.

Článek

„Mám Perfect Days moc rád. Ukrývá v sobě lehkost a schopnost říct jednoduchou věc, že i když se mi děje něco těžkého, není to vždycky tragédie a musíme to zvládnout. A to je v dnešní době čím dál důležitější,“ uvedl Tyc. S uherskohradišťskou scénou spolupracuje podruhé, jeho debutem byl v roce 2016 muzikál Hra o pyžama.

Vyprávění se točí kolem čtyřicetileté televizní hvězdy Barbary, které ke štěstí chybí dítě. Ztvární ji herečka Tereza Novotná. Jejího bývalého manžela hraje Kubáník, v dalších rolích se objeví Jaroslava Tihelková, Irena Vacková, David Vaculík a Pavel Šupina. „Mám rád herce a ctím jejich práci, takže jsem se pečlivě se všemi věnoval postavám a dialogům. Moc se mi líbí zdejší otevřenost k tvorbě a cit pro komedii. A v rámci tvorby jsme si vykládali řadu osobních zkušeností, takže i naše vlastní životní pravda se ve hře možná trošku odrazí. Pro mě to bylo krásné zkoušení,“ doplnil Tyc.

Na inscenaci konverzační komedie Perfect Days spolupracují i dramaturgyně Markéta Špetíková, výtvarnice kostýmů Aneta Grňáková, scénograf Karel Čapek a skladatel Robin Schenk. V minulých měsících uherskohradišťští divadelníci dokončili zkoušky slavného muzikálu Jesus Christ Superstar a pohádkové gangsterky Lichožrouti. Kvůli protiepidemickým opatřením však ani je zatím nemohli předvést divákům.

Reklama

Doporučované