Hlavní obsah

Slovenský hokej ohlásil restart. Stejně jako ten český vyměnil státní znak na dresech za nové logo

Foto: twitter.com/HockeySlovakia

S propagací nového loga pomohl slovenskému hokeji i legendární Marián Hossa.

Reklama

Slovenský hokej se odhodlal ke stejné změně jako před nedávnem ten český. Místo státního znaku tak budou mít slovenští reprezentanti od nové sezony na hrudi nové logo.

Článek

Slovenský hokejový svaz se rozhodl sjednotit. Doteď měla tamní reprezentace i svaz jiné logo a během reprezentačních zápasů nosili Tomáš Tatár a spol. na prsou státní znak. Od nové sezony ale už dvojkříž a trojvrší na dresech slovenských hokejistů nebude.

Tamní svaz se rozhodl po vzoru České republiky, Švédska, Finska, USA či Kanady ke změně vizuálu. Slováci nyní budou mít na dresech tři vztyčené hokejky a kosmetické úpravy proběhly i na dvojkříži.

„Pracujeme na restartu slovenského hokeje, snažíme se znovu přiblížit hokej dětem, rozšiřovat hráčskou základnu, vzdělávat trenéry a obnovovat infrastrukturu. Novým logem chceme vymezit novou éru slovenského hokeje,“ vysvětlil šéf tamního hokeje Martin Kohút.

Přesto Slováci neudělali takovou razantní změnu jako vedení českého hokeje. Český státní znak totiž vyměnilo jen o několik měsíců dříve zcela nové logo v podobě lva. A právě taková razantní změna tehdy pobouřila vedle fanoušků také některé elitní české hokejisty v čele s Davidem Pastrňákem.

Podívejte se na představení nových dresů české hokejové reprezentace

Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Slovenskému hokeji jde podobně jako tomu českému vedle sjednocení vizuálu také o příjmy z reklamních produktů či dresů. „Na nové logo jsme si nechali udělat ochrannou známku, dresy a oblečení s tímto logem budeme moci oficiálně prodávat jen my, takže získáme další finanční prostředky na rozvoj hokeje na Slovensku,“ pokračoval Vladimír Janček, ředitel marketingu slovenského hokeje.

Tým kanadského trenéra Craiga Ramsayho se v dresech s novým logem poprvé objeví v listopadu letošního roku. „Když mě před pár měsíci oslovil svaz, abych jim pomohl s propagací nového loga, tak jsem říkal, že musím logo nejdříve vidět. Kdyby se mi nelíbilo, tak bych tady nestál,“ řekla legenda slovenského hokeje Marián Hossa při příležitosti představení loga.

Někteří fanoušci na sociálních sítích ale tolik nadšení neprojevili. „To jsou hokejky? Nebo vlajky, které mají znamenat, že se vzdáváme?“ napsal jeden z fanoušků pod příspěvek s novým logem na oficiální facebookové stránce slovenského hokeje. „Jako logo svazu dobré, ale na dres patří státní znak,“ dodal další.

Na druhou stranu nový vizuál si našel i zastánce. „Je vidět mentalita Slováků. I kdyby se svaz snažil sebevíce, tak ho fandové budou kritizovat. Logo je hezké. Navíc státní znak nemají na dresech ani USA, Norsko, Slovinsko a další reprezentace,“ zastává se změny další fanoušek.

Obecně jsou reakce slovenských fanoušků mnohem umírněnější než po představení nových dresů českého hokejového týmu.

Reklama

Související témata:

Doporučované