Hlavní obsah

Slovenští kriminalisté obvinili trojnásobného vraha, jeho stopy vedou i do Česka

Slovenský trojnásobný vrah měl vazby i na Česko.

 

Reklama

Muž se přiznal ke třem vraždám, policisté tuší, že jich bylo více. O spolupráci prosí i české kolegy.

Článek

Policie na Slovensku zatkla a obvinila 39letého Miroslava L. za tři vraždy. Muž měl mezi lety 2010 a 2011 usmrtit dvě ženy a jednoho muže. Poté, co ho kriminalisté dopadli, se ke svým činům přiznal. Nyní je ve vazbě a v případě prokázání viny mu hrozí doživotní trest.

Své oběti škrtil

První z vrahových obětí byla jeho partnerka z Česka. Se ženou se seznámil během svého pracovního pobytu v Čechách a měl s ní dítě. Později se společně přestěhovali na Slovensko. Žena se však po nějaké době rozhodla i s dítětem odejít, důvodem byla nevěra a fyzické týrání. To jí však zřejmě nechtěl Miroslav L. dovolit a uškrtil ji. Její zmizení oznámil policii až po několika týdnech.

Druhou obětí byl druh ženy, se kterou se obviněný seznámil na sociální síti. Žena si mu měla stěžovat, že ji její partner týrá. Miroslav slíbil, že se o situaci postará a jejího druha následně uškrtil. Třetí obětí byla žena, se kterou se obviněný také seznámil na internetu. Těla všech zavražděných spálil.

Vražd je možná víc

Vyšetřovatelé se ale domnívají, že má Miroslav L. na svědomí více obětí. „Počet není konečný. To už teď můžu s určitostí říci, protože i nadále zůstává nezvěstná nezletilá dcera jedné z obětí, o které máme informace, jakým způsobem zahynula, respektive byla usmrcena,” uvedl Peter Hraško, ředitel slovenské Národní kriminální agentury.

Obviněný se k vraždám přiznal a s policií spolupracuje. Vyšetřovatelům například ukázal místa, kde se zbavil pozůstatků. Nyní probíhají analýzy DNA, aby mohly být oběti identifikovány.

Slovenská policie zároveň požádala o pomoc své kolegy z Česka. Obviněný muž tu totiž mezi lety 2008 a 2009 pobýval. Česká policie tak nyní analyzuje spisy pohřešovaných osob z té doby.

Reklama

Doporučované