Hlavní obsah

Smál se a osahal mikrofony. Později byl basketbalista pozitivně testován

Zápas Utahu s Oklahomou se zrušil na poslední chvíliVideo: AP

 

Reklama

Francouzský basketbalista Rudy Gobert má koronavirus. Oznámení, které okamžitě pozastavilo milionářskou ligu NBA. Majitelé klubů, sportovci nebo zaměstnanci soutěže už teď vědí, že finanční ztráty budou obrovské.

Článek

Nejvyšší americká basketbalová soutěž NBA je od čtvrtka kvůli koronaviru mimo provoz. Nejdříve se zdálo, že sportovní klání budou pokračovat, jen se vylidní ochozy a zpřísní hygienická opatření. Pak byl na koronavirus pozitivně testován jeden z hráčů a sezona NBA se přerušila úplně.

Informoval o tom portál USA Today.

„Výsledky testování přišly krátce před začátkem utkání mezi týmy Utah Jazz a Oklahoma City Thunder. Večerní klání bylo zrušeno. Nakažený hráč nebyl v tu dobu v aréně,“ stálo v oficiálním prohlášení NBA.

U Rudyho Goberta, pivota týmu Utah Jazz, se nákaza potvrdila ve středu. Ještě v pondělí hráč vystoupil na tiskové konferenci, kde možnost nákazy zlehčoval.

Rudy těsně před odchodem z konference osahal stůl a všechny novinářské mikrofony, do kterých předtím mluvil. Poté s úsměvem odkráčel z místnosti.

Políček na sociálních sítích

Rudyho chování si vysloužilo tvrdou kritiku na sociálních sítích. Fanoušci jej viní z nezodpovědnosti a dětinského chování.

Byli ale tací, kteří se hráče zastali. Reportérské mikrofony podle nich navíc zůstávají na místě a nikam se nepřenáší.

Podle NBC hráč v nedávné době necestoval do zahraničí. Je tak možné, že nemoc přenáší v jeho blízkém okolí ještě někdo další.

Obrovské ztráty

Žádné zisky z prodeje lístků, limitované zisky z reklamy. Už teď je jasné, že ekonomické ztráty bude NBA sčítat po milionech dolarů. O svůj plat se obávají především lidé, kteří pracují v zákulisí NBA jako uklízeči, prodavači na stadionech nebo členové ochranky.

Oznámení, že bude NBA přerušena, navíc údajně nikdo nediskutoval s majiteli klubů. Šokující zpráva tak některé, včetně Marka Cubana, majitele týmu Dallas Mavericks a významného investora v soutěži, zastihla přímo na hřišti.

Koronavirus ale nezpůsobil rozvrat jen v NBA. Nákaza ochromuje sportovní soutěže po celém světě. Hokejová NHL sice zatím pokračuje, některé kluby, například Columbus Blue Jackets, hrají ale při domácích zápasech bez diváků.

Reklama

Doporučované