Hlavní obsah

Smích je jako droga, na které jsem závislá, říká jedna z hrstky stand-up komiček v Česku

Jak se učí humor? A co je to „joke coke“? Stand-up komička Lucie Macháčková v novém dílu magazínu #ZDAVUVEN o mladých, kteří už něco dokázali.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Říká se tomu „joke coke“ a jakmile to jednou okusíte, už podle Lucie Macháčkové nechcete nikdy přestat. Řeč je o stand-upu, který u nás dělá jen hrstka žen. Podle Lucie jsou to typově právě ty ženy, které se odváží říct si klukovi o číslo – a těch opravdu není moc.

Článek

Stand-upem bych se uživila, ale mě baví můj „day job“ ve veřejnoprávní televizi

V noci baví lidi v klubech, přes den pracuje v České televizi, kde má na starosti tým spravující sociální sítě. Stand-upem by se prý Lucie Macháčková klidně uživila, její „day job“ ji však baví a vidí v něm velký smysl.

V minulosti už se ale naskytla příležitost, kdy skloubila dvě práce do jedné. Veřejnoprávní televize dlouhodobě kritizují politici i některá okrajová média: Lucie se proto v jednom ze svých stand-upů opřela i do Jaromíra Soukupa, ředitele a také moderátora deseti pořadů TV Barrandov.

Humor se může naučit kdokoliv, je to stejné jako řemeslo

Mimo to se Lucie věnuje i kurzu humoru a má v plánu napsat na toto téma i knížku. Postup, jak krok po kroku vystavět vtip, se podle ní dá naučit. „Humor se může naučit kdokoliv. My učíme na lekcích humoru různé lidi a věnujeme se hodně hře se slovy a s kontextem. A to je něco jako řemeslo, takže se to naučit dá,“ míní Lucie Macháčková.

Zda je to tak jednoduché, jak to zní, si v pořadu vyzkoušela i moderátorka Anita Baselová. V úvodním videu se dozvíte pak i to, proč je žen – komiček tak málo i proč se Lucie rozhodla brát v životě vše s humorem.

Sledujte další díl pořadu #ZDAVUVEN v premiéře ve středu ve 21:00 na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam i u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované