Hlavní obsah

Smrdutá „bomba” ve školní skříňce vyhnala studenty ze školy

Páchnoucí ovoce způsobilo paniku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Více než 500 studentů i spolu s učiteli muselo opustit budovu univerzity v australském Melbourne poté, co několik žáků ucítilo podezřelý zápach v knihovně.

Článek

Durian je druh tropického ovoce známého pro svůj silný, velice charakteristický zápach.

Právě ten ucítili žáci studující v univerzitní knihovně Královského institutu technologií Melbourne v Austrálii. Oni i přítomný personál si však nejdříve mysleli, že jde o únik plynu, který proto neprodleně nahlásili. Následně přivolaná policie pak musela provést evakuaci až 500 studentů a učitelů.

Metropolitní hasičský sbor Melbourne, který na místo také dorazil, konstatoval, že jsou v prostorách univerzity skladovány i potenciálně nebezpečné chemikálie. Proto podle BBC ihned začal s pátráním po příčině vzniku zápachu.

Potom, co hasiči podle vlastních slov dokončili „komplexní průzkum” celé budovy, přišli s odhalením, že rozsáhlá evakuace proběhla právě kvůli prošlému durianu, který někdo zapomenul v jedné školní skříňce.

Zelené tropické ovoce s bodlinatou kůrou je velmi rozšířené v jihovýchodní Asii. Tamní lidé si pochvalují zejména jeho sladkou a krémovou dužinu, ale zvyknout si na jeho zápach může chvíli trvat.

Populárně-naučný americký magazín Smithsonian přirovnal vůni durianu ke kombinaci „terpentýnu a cibule s nádechem ponožek z posilovny”.

Reklama

Doporučované