Hlavní obsah

Smrt v nemocnici. Před soudem stojí ošetřovatelka obžalovaná z vraždy

Soud řeší případ ošetřovatelky obžalované z vraždy pacientkyVideo: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ošetřovatelka se ke zločinu původně policii v přítomnosti svého obhájce přiznala, před soudem však výpověď změnila.

Článek

Krajský soud v Praze začal řešit případ ošetřovatelky mladoboleslavské nemocnice, která podle výsledků policejního vyšetřování úmyslně zabila pacientku.

Ošetřovatelka se ke zločinu původně policii v přítomnosti svého obhájce přiznala, před soudem však svou výpověď změnila.

Případ se stal loni v březnu. Osmaosmdesátiletá vážně nemocná pacientka zemřela na chirurgickém oddělení mladoboleslavské nemocnice a policie kvůli tomu obvinila dvaadvacetiletou ošetřovatelku.

Ta svým známým, tak jako posléze policii, přiznala, že pacientku zabila. Uvedla, že pacientce vstříkla do žíly injekční stříkačkou vzduch.

Nyní před soudem Lenka popisovala, že měla dlouhodobé problémy s manželem, kterého si vzala už v sedmnácti letech, protože čekali dítě. Kvůli potížím v manželském vztahu měla několik milenců, kteří dělali v nemocnici sanitáře. Dlouho před událostí, kvůli níž stojí před soudem, prý byla ve špatném stavu a pomýšlela na sebevraždu.

Ať se k činu přiznala, nebo nyní přiznání popírá, vždy zdůvodňuje ošetřovatelka své jednání psychickými problémy. Chtěla prý - činem, nebo tím, že si ho vymyslela - zaujmout svého milence, připoutat jeho pozornost.

Státní zástupce považuje změnu výpovědi za účelovou. Policii totiž ošetřovatelka popsala podle něho čin velmi podrobně a nemohla si to prý vymyslet.

V případu budou hrát velkou roli znalecké posudky. Znalci budou muset soudu odpovědět na otázku, zda je ošetřovatelka kvůli špatnému psychickému stavu za své činy zodpovědná. V přípravném řízení přitom konstatovali, že ano.

Pokud se soudu podaří vyslechnout všechny předvolané svědky a znalce, mohl by už tento týden vynést rozsudek.

Reklama

Související témata:

Doporučované