Hlavní obsah

Smrt v nemocnici. Soud bude zkoumat, proč se ošetřovatelka přiznala

Soud s ošetřovatelkou byl odročen. Stáhla totiž své přiznání.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Obžalovaná v první den procesu odvolala přiznání, které původně uvedla do protokolu vyšetřujícím policistům.

Článek

Před Krajský soud v Praze předstoupila tento týden dvaadvacetiletá ošetřovatelka z mladoboleslavské nemocnice, kterou obžaloba viní z toho, že zabila pacientku.

I když soud chtěl původně rozhodnout už tento týden, líčení se protáhne až do jara.

Obžalovaná totiž v první den jednání odvolala přiznání, které původně uvedla do protokolu vyšetřujícím policistům. Proto chce soud prověřit, za jakých okolností se výslech uskutečnil a policisty předvolá.

Proces byl tak odročen na konec dubna.

Ošetřovatelka soudu řekla, že jí policisté vyhrožovali. „Oni mi řekli, že když se nepřiznám, hrozí mi doživotí a už v životě neuvidím svého syna. Tak jsem se k tomu přiznala,“ uvedla.

Soudce ji sice upozornil, že u policejního výslechu byl přítomen její obhájce a těžko jí mohli policisté vyhrožovat. Obžalovaná však uvedla, že nátlak zažila hned u prvního výslechu, kdy obhájce přítomen nebyl.

První výslech ošetřovatelky, při kterém se přiznala, dělali policisté skutečně bez obhájce hned po jejím zadržení. Tento výslech nemá pro soud žádnou hodnotu. Soud totiž může přihlížet až k úkonům, které policie udělala po sdělení obvinění. Potom se konal další výslech, kde už měla ošetřovatelka obhájce a kde se opět přiznala. Soudu řekla, že na tomto výslechu už jí nikdo nevyhrožoval, ale prý jen zopakovala to samé, co řekla na výslechu prvním.

Státní zástupce obžalované nevěří. Souhlasil ale s návrhem obhájce, aby soud pro jistotu policisty, kteří první výslech prováděli, vyslechl.

Reklama

Související témata:

Doporučované