Hlavní obsah

Díl 13.: Smrt v přístavu. Svědci o osudovém obchodu s Babišem, který skončil tragicky

Zvláštní vyšetřování: Smrt v přístavu II. (režie: Vít Klusák, Filip Remunda).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Odhalení v druhé části pořadu z investigativní série Zvláštní vyšetřování o zákulisí obchodu vicepremiéra a ministra financí.

Článek

Podnikatel Milan Sládeček loni v prosinci spáchal sebevraždu. Stalo se tak poté, co přišel kvůli dluhům o všechno. Jeho problémy odstartoval obchod s Andrejem Babišem, kterému v roce 2010 prodal firmu na dovoz a zpracování masa a miliardářovi právníci začali po roce tvrdit, že ho Sládeček ošidil.

Druhá část nového dílu pátracího pořadu Zvláštní vyšetřování přináší klíčové výpovědi tří svědků o velmi nestandardních metodách převzetí firmy U Rytířů ze strany Babišova koncernu Agrofert.

Pořad, který můžete sledovat ve videu nahoře, navazuje na první část investigace, zveřejněnou toto úterý. V minulé části jste viděli výpověď Sládečkovy dcery a právníka, kteří za hlavní hodnotu firmy U Rytířů označili kontrakt na dodávku masa do řetězce Tesco. Jenže ve chvíli, kdy firmu koupil Babišův Agrofert, maskovaný za kyperskou firmu, Tesco už maso od Rytířů nechtělo. Cena firmy se propadla a Milan Sládeček se dostal pod tlak Babišových právníků, ať vrátí třicet milionů korun.

Agrofert k tragédii mlčí. Sám Andrej Babiš se při otázce na obchod s Milanem Sládečkem rozčílil a odmítl odpovídat: „Jste součástí zkorumpované kampaně. Neřeknu vám vůbec nic."

Reklama

Doporučované