Hlavní obsah

Smrtící koktejl jsme si namíchali sami. Teď musíme být tvrdou opozicí, říká hejtman ČSSD

Nenabízeli jsme žádné vize a vršili jednu chybu za druhou, hodnotí předvolební chování ČSSD její plzeňský hejtman.Video: Adam Junek

 

Reklama

Nesmíme se stát populisty nebo stranou „starých tváří”, varuje stále ještě nová naděje sociálních demokratů Josef Bernard.

Článek

Nejstarší česká politická strana hledá, kudy se má po volebním debaklu vydat. Klíčovou otázkou je, kdo ČSSD po únorovém sjezdu povede. Mezi jmény, o nichž se spekuluje, se objevuje i to plzeňského hejtmana a bývalého šéfa Škody Transportation Josefa Bernarda. Byť nesplňuje podmínky stanov strany.

Stál by o to? Jak se musí sociální demokracie proměnit, aby získala zpátky voliče?

„Nesmíme se hlavně populisty snažit porazit jejich zbraněmi. To nám nikdo neuvěří. Stejně jako návraty starých tváří do čela. Třeba Jiří Paroubek byl člověkem bipolárního světa - pravice proti levici - dnes by v čele strany ničemu neprospěl,” říká ve Výzvě Bernard.

Jak pohlíží na skládání nové vlády? Jaká témata má strana příště nabídnout voličům? A mohla by se ČSSD účastnit sestavování případné druhé vlády Andreje Babiše? Podívejte se v rozhovoru s Josefem Bernardem nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované