Hlavní obsah

Snacha Donalda Trumpa je v nemocnici. Přišla do kontaktu s neznámým bílým práškem v dopise pro Trumpa mladšího

Manželka Donalda Trumpa mladšího přišla do kontaktu s neznámou látkou v dopise. Video: AP, Reuters

 

Reklama

Manželka Donalda Trumpa mladšího, syna amerického prezidenta Donalda Trumpa, byla v pondělí převezena se žaludeční nevolností do nemocnice. Přišla do kontaktu s bílým práškem v obálce. Pošta byla pro jejího muže. Zatím není známo, o jakou látku šlo.

Článek

Snacha prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, Vanessa Trumpová, byla v pondělí převezena do nemocnice. Manželka Donalda Trumpa mladšího byla přijata se žaludeční nevolností poté, co přišla do styku s neznámým bílým práškem v obálce. Uvedla to agentura Reuters. Látka se nacházela v poště, která byla adresovaná jejímu manželovi.

Jaká látka ji mohla ohrozit, zatím zveřejněno nebylo. Newyorská policie ale vyloučila, že by byl bílý prášek nebezpečný.

Podle mluvčí hasičů Sophie Kimové newyorská univerzitní klinika přijala tři lidi. Vedle Trumpové to byla z preventivních důvodů i její matka, která si ale na žádné potíže nestěžovala. Identitu třetí osoby Kimová nezmínila. Není známé, jestli se jedná o jedno z pěti dětí, které má Vanessa Trumpová s Trumpem mladším.

Trumpová dopis, který byl adresován jejímu manželovi, otevřela zhruba v deset hodin dopoledne místního času. Poté pociťovala žaludeční nevolnost. K incidentu došlo v jejich bytě na Manhattanu.

Případem bílého prášku se zabývá také Tajná služba Spojených států (USSS). Ta se stará o ostrahu prezidenta a jeho rodiny, vysokých ústavních činitelů a také někdejších prezidentů.

Agentura Reuters v této souvislosti připomněla, že americké úřady přistupují k bílému prášku v poště mimořádně obezřetně. V roce 2001 několik redakcí a také členů Kongresu USA dostalo dopisy s antraxem. Tehdy zemřelo pět lidí.

Donald Trump mladší je nejstarším synem amerického prezidenta. Jeho matkou je rodačka ze Zlína Ivana Trumpová, rozená Zelníčková, která se s Trumpem rozvedla v roce 1992.

Reklama

Doporučované