Hlavní obsah

Snažíme se zachytit a vyjádřit ty nejupřímnější emoce, říkají jazzoví GoGo Penguin

GoGo Penguin v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Hlavní město nikdy nemělo nouzi o nabídku kvalitního jazzu, ale v posledních letech k nám jezdí stále více zahraničních klenotů. Britské trio GoGo Penguin má i přes relativně komické jméno v Česku velkou fanouškovskou základnu a na aktuálním turné zahráli kromě Prahy i v Brně nebo Olomouci.

Článek

„V Česku se nám vždy hrálo úžasně. Hlavně si tedy pamatujeme na chilli, které jsme dostali. Vždycky žádáme pořadatele, aby nám sehnali to nejpálivější chilli, co seženou. Přinesli nám tehdy celou papričku modelu Carolina Reaper. Nick měl jako jediný odvahu to vyzkoušet a my jen sledovali, jak tu bolest zpracovává,“ načíná rozhovor klavírista Chris Illingworth.

Vznik skladeb je zajímavé téma v případě mnoha uskupení. Avšak o to víc je to zajímavé téma v rámci instrumentálních uskupení. „V kapele improvizujeme a následně aranžujeme. S výsledkem pak experimentujeme dál. Často se nás lidé ptají, jestli je naše hudba založená na improvizaci nebo precizních aranžích. Spoléháme na obojí. Jakožto umělec se snažíš najít náladu, která odráží, jak se cítíš v danou dobu, a zachytit ji, jak nejlépe umíš,” zmiňuje bubeník Rob Turner.

V roce 2016 muzikanti připravili svou interpretaci soundtracku ke kultovnímu dokumentárnímu filmu Koyaanisqatsi. Často je to celoživotní záležitost. „Teď si asi nevzpomenu, kdy jsem to viděl poprvé, ale bylo mi asi čtrnáct nebo patnáct. Ten film měl skutečně obrovský vliv na můj život. Zároveň se domnívám, že se ten efekt mění s věkem diváka. Netroufám si hodnotit, jestli to režisér Godfrey Reggio natočil tak, aby to dávalo smysl, nebo aby si tak každý přidal svůj,“ dodává bubeník Rob Turner.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované