Hlavní obsah

Sněhová bouře udeřila na Boston a New York, má napadnout až 30 centimetrů

Sněhová bouře v USA se přesunula na severovýchod zeměVideo: AP

 

Reklama

Sněhová bouře, se kterou se Spojené státy potýkají již od konce roku, se přesunula z jihu na severovýchod země.

Článek

Severovýchod USA čelí masivní sněhové bouři. Ta během čtvrtka zasypala řadu silnic a připravila o elektřinu desetitisíce lidí na východním pobřeží.

Největší přívaly sněhu mají podle předpovědi zasáhnout Boston, kde může napadnout až 30 centimetrů, jen o něco méně se čeká v New Yorku.

„Ovlivní to ranní i odpolední špičku. Buďte trpěliví. Při tomhle množství sněhu se může stát, že půl hodiny po průjezdu pluhu bude silnice vypadat, jako by tam vůbec neprojel," varoval na tiskové konferenci obyvatele Bostonu starosta Marty Walsh.

Bouře postupovala podél pobřeží od jihu, některé oblasti Floridy, Georgie, Severní Karolíny a Virginie kvůli ní vyhlásily stav ohrožení a úřady varovaly řidiče, aby počítali s velkým zdržením na silnicích.

Kvůli obavám ze sněžení a silného větru zrušily aerolinky ve čtvrtek nejméně 2700 letů a uzavřeno zůstane mnoho škol. Vítr doprovázející sněžení dosahuje v nárazech rychlosti až devadesát kilometrů za hodinu. Teploty na severovýchodě klesnou až k minus 10 stupňům.

Během tohoto týdne zemřelo kvůli silnému mrazu 12 lidí. Některé silnice byly zcela uzavřeny a v Georgii vykolejilo několik vagonů dálkového vlaku.

Reklama

Související témata:

Doporučované