Hlavní obsah

Dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera sní o Tokiu. Exkluzivně na Seznamu

Rozhovor s Annou Kellnerovou, talentovanou jezdkyní českého parkuru.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Nejlepší jezdci s nejlepšími koňmi na světě dorazí na konci příštího roku do O2 areny. Vítěz čtyřdenních závodů si vydělá víc než Roger Federer ve Wimbledonu. Na startu nebude chybět ani Anna Kellnerová, talentovaná česká jezdkyně.

Článek

Celosvětová parkurová série Global Champions League poprvé zavítá do Prahy, a to díky závodu, jaký jezdectví nepamatuje. Na konci příštího roku se v O2 areně pojede poprvé v historii finálový play-off závod.

Výjimečnosti akce odpovídá i výjimečnost prémií. Akce je dotována historicky nejvyšší částkou deset milionů eur. Vítězný tým získá 3 miliony eur (cca 75 milionů korun). Jen pro srovnání: Když Roger Federer v roce 2017 vyhrál tenisový Wimbledon, inkasoval v přepočtu „jen“ 66 milionů korun.

„Bude to něco, co parkur celosvětově nikdy nezažil. A že se pojede v Praze, je neuvěřitelné. Bude to neuvěřitelná pocta tady závodit na takhle prestižních závodech. Snad to pomůže jezdeckému sportu. Snad o něj bude větší zájem, možná se přitáhnou do Čech nějací sponzoři. To by bylo pro český sport neuvěřitelné,“ říká Anna Kellnerová.

Teprve jednadvacetiletá dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera je jednou z nejlepších českých jezdkyň, která touží po účasti na příští letní olympiádě v roce 2020 v Tokiu.

Co za jejím brzkým vstupem mezi parkurovou elitu stojí, o čem parkur vůbec je, jaké má ambice a proč byste si neměli finále Global Champions League v Praze nechat ujít? Podívejte se na exkluzivní rozhovor, který Anna Kellnerová Seznamu poskytla přímo ve stájích, kde trénuje.

Reklama

Doporučované