Hlavní obsah

Sněžit bude v Česku dál. Výstraha varuje před problémy na silnicích

Ilustrační foto

Reklama

Pod tíhou mokrého sněhu se mohou lámat větve stromů a škody může sníh způsobit i na drátech elektrického vedení.

Článek

V Čechách bude sněžit v polohách nad 400 metrů nad mořem i v dalších hodinách. Od dnešního poledne do půlnoci napadne kolem pěti, ojediněle až deseti centimetrů mokrého a těžkého sněhu. Na většině území Česka a na jihu Moravy se pak v druhé polovině noci na čtvrtek a ráno bude při ochlazení tvořit na silnicích a chodnících náledí či zmrazky. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav.

Podle něj lze očekávat kvůli sněžení komplikace v dopravě a zásobování. Pod tíhou mokrého sněhu se totiž mohou lámat větve stromů a škody může sníh způsobit i na drátech elektrického vedení. K opatrnosti nabádají meteorologové řidiče a chodce i kvůli předpokládanému náledí, které hrozí zejména na neošetřených komunikacích.

S náledím a zmrazky by měli od dnešních 23:00 do čtvrtečních 9:00 počítat lidé zejména v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Královéhradeckém, Pardubickém a Jihomoravském kraji a na Vysočině. Sněžení v následujících hodinách meteorologové čekají od středních poloh Vysočiny a českých krajů s výjimkou Prahy a Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje.

Část Česka pokryl první sníh v noci na dnešek. Napadlo mezi pěti až deseti centimetry sněhu, na Šumavě a v Krkonoších i kolem 20 centimetrů. Vážnější problémy sníh ale nezpůsobil, vozovky jsou po údržbě silničářů sjízdné.

Reklama

Doporučované