Hlavní obsah

Snímek Na Hory má veřejnost varovat před nebezpečím na internetu

Natáčení filmu Na Hory.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Seznam se dlouhodobě zabývá internetovou bezpečností. Nyní podpořil snímek Na Hory, který má o ní zvýšit povědomí.

Článek

„Jsme na Liberecku a je poslední natáčecí den filmu Na Hory, jenž bude mít v květnu premiéru na zlínském filmovém festivalu. Je to příběh rodiny, která špatně vyhodnotí situaci v autě, když si jejich syn textuje s cizím člověkem,“ shrnuje hlavní zápletku expert na internetovou bezpečnost Seznam.cz Martin Kožíšek.

Snímek se inspiroval tísnivou atmosférou současné seriálové tvorby. Scénáře se zhostil Jan Vejnar. Film bude trvat asi 20 minut.

„Myslím si, že příběh, který tady máme, je pro tu formu ideální. Protože to, co má film za cíl - upozornit relativně krátkým a úderným způsobem na nějaký problém - tak je lepší než 30sekundový spot. A myslím si, že vzhledem k tématu je kratší plocha stravitelnější než celovečerní film,“ vysvětluje formu režisér Braňo Holiček, pro nějž je snímek Na Hory režijním debutem.

Ve filmu se představí Martin Finger, Gabriela Míčová a Lukáš Veřtát, jenž si zahrál roli Patrika, kolem kterého se ústřední zápletka točí. Natáčení pro něj bylo náročné mimo jiné proto, že se v něm musel svléknout donaha.

„Musím uznat, že první den, jak jsem tu lidi ještě neznal, to nebyl až takový problém, nebylo tak strašné se před nimi svléknout. Přece jenom jsem měl pořád pocit, že to dělám pro dobrou věc, že tím můžu zachránit několik životů,“ přiblížil Lukáš Veřtát.

Více o natáčení a filmu se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte v každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Doporučované