Hlavní obsah

Snímky ze soutěže, která vás přesvědčí, že hmyz je krásný

Hlavní cenu Luminar Bug Photography Awards 2020 vyhrál Mofeed Abu Shalwa ze Saúdské Arábie. Celkem bylo do soutěže přihlášeno na 5 000 snímků od autorů z celého světa. Podívejte se do galerie na nejlepší fotografie bezobratlých.

Reklama

Článek

Mofeed Abu Shalwa začal s fotografováním hmyzu už jako malý kluk. Důvodem nebylo kouzlo samotné fotografie, ale fobie z pavouků. Fotografování mu pomohlo tento strach odbourat a nasměrovalo ho na jeho životní cestu. Vítězná fotografie zachycuje nosatce červeného.

+10

Cílem soutěže je ukázat krásu světa bezobratlých, ale také upozornit na to, že existuje řada druhů, jejichž populace se zmenšuje. Soutěž rovněž pomáhá zajistit prostředky pro dobročinnou organizaci Buglife, která se zabývá ochranou přírody se zaměřením na bezobratlé.

„Tato fotografická ocenění poukazují na neuvěřitelnou rozmanitost a složitost světa bezobratlých a dávají těm, kteří je fotografují, příležitost ukázat svůj talent. Jsme pyšní na to, že můžeme podporovat smýšlení v oblasti ochrany přírody a používat toto ocenění jako prostředek k šíření poselství,“ uvedl šéf soutěže Mike Betts.

Reklama

Doporučované