Hlavní obsah

Sobotka vyzval rebely na souboj: Kandidujte proti mně, nebo mlčte

 

Reklama

Premiér a předseda ČSSD v rozhovoru pro Seznam Zprávy přímo zaútočil na oponenty Zimolu a Tejce.

Článek

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vyzval v rozhovoru pro Seznam Zprávy své vnitrostranické kritiky, aby se mu postavili tváří v tvář na jarním sjezdu strany, kde sociální demokraté budou vybírat nového šéfa své strany.

„Kandidujte na předsedu sociální demokracie," vzkázal Sobotka jihočeskému hejtmanovi Jiřímu Zimolovi i poslanci Jeronýmu Tejcovi, kteří v posledních týdnech zpochybňují způsob, jakým Sobotka stranu vede.

ČSSD klesají voličské preference, v posledních volbách do krajů i do Senátu prohrála se svými koaličními partnery, s hnutím ANO i lidovci. Sobotka už oznámil, že chce křeslo šéfa ČSSD obhajovat.

Premiérova slova jsou dosud nejtvrdším vyjádřením vůči rebelům uvnitř ČSSD. Zimola i Tejc jsou někdejšími účastníky známé lánské schůzky, kdy se u prezidenta Zemana po sněmovních volbách v roce 2013 sešli oponenti předsedy ČSSD Sobotky, kterým se zdálo, že sociální demokracie vyhrála volby s příliš malým rozdílem oproti Babišovu hnutí ANO.

Jeroným Tejc včera prohlásil, že na sjezdu ČSSD se chce ucházet o místo prvního místopředsedy strany, které nyní patří ministru vnitra Milanu Chovancovi. „Panu předsedovi se asi nezavděčím. Kdybych včera oznámil kandidaturu na předsedu, tak by mě zase kritizoval, že oslabuji sociální demokracii," reagoval Tejc na Sobotkovu výzvu. Trvá na tom, že se bude ucházet o post stranické dvojky.

Jak mluvil premiér o změnách ve vládě před pár dny, po schůzce s Milošem Zemanem:

Reklama

Související témata:

Doporučované