Hlavní obsah

Sobotku do roka a do dne sestřelí stejní lidé, kteří teď sestřelili mě, předpovídá končící ministr Dienstbier

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

„Bohuslav Sobotka by měl dělat méně kompromisů," říká Jiří Dienstbier, který koncem listopadu končí ve vládě.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Dosavadní spojenec Bohuslava Sobotky v ČSSD, senátor Jiří Dienstbier, poskytl Seznamu před svým odchodem z vlády velmi otevřený rozhovor. Popisuje v něm drsné poměry uvnitř sociální demokracie.

Článek

Europoslanec Miroslav Poche, zástupci pražské ČSSD Petr Hulinský a Karel Březina. Jména, která během rozhovoru zmínil odcházející ministr Jiří Dienstbier jako zástupce takzvané pražské mafie uvnitř sociální demokracie. Ta podle něj stranu ovládá a v zájmu zachování vlastních pozic brání vstupu nových členů.

„U těchto lidí převažuje snaha zachovat stávající systém," říká Dienstbier a v rozhovoru (podívejte se ve videu nahoře v tomto článku) popisuje, jak systém funguje.

Podle Dienstbiera Bohuslav Sobotka této stranické klice v poslední době přímo podlehl. Důkaz, který to podle něj dosvědčuje, opět zmiňuje ve videorozhovoru.

Spekuluje se, že výměnou za „odstřelení" Dienstbiera z vlády má Sobotka slíbeno, že tato stranická frakce proti němu nepostaví protikandidáta při volbě předsedy na jarním sjezdu ČSSD.

Dienstbier předpovídá, že stranická mašinérie ale nakonec Sobotku semele: „Pokud pro ČSSD příští rok nedopadnou dobře volby do Poslanecké sněmovny, což znamená, pokud je ČSSD nevyhraje, tak se Bohuslava Sobotku pokusí sestřelit ti samí lidé, kteří se o to pokusili už minule při takzvaném lánském puči."

Reklama

Doporučované