Hlavní obsah

Sobotní spoj RegioJetu z Prahy do Chorvatska pojede již bez omezení

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Trať mezi Koprivnicou a Záhřebem v Chorvatsku bude po středeční srážce dvou nákladních vlaků od sobotních 14:00 opět průjezdná, takže sobotní spoj českého dopravce RegioJet z Prahy do Splitu a Rijeky pojede už bez omezení.

Článek

ČTK o tom dnes informoval mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. O plánovaném obnovení provozu na trati podle něj českou firmu informovaly Chorvatské železnice. Kvůli nehodě na severu Chorvatska musel RegioJet ve středu pro cestující vypravit 14 náhradních autobusů. Další vlakové spoje jezdily odklonovou trasou.

„Spoje s odjezdem dnes z Prahy do Splitu a Rijeky a také v opačném směru jedou ještě po odklonové trase a v úseku Záhřeb – Split a zpět jsou vedeny náhradní autobusovou dopravou, do Rijeky jede vlak. Jako poslední spoj bude náhradní autobusovou dopravou v úseku Split – Záhřeb veden ještě sobotní spoj z Chorvatska do České republiky, ale již nepojede odklonovou trasou přes Kloštar, ale projede dotčeným úsekem bez omezení,“ popsal Ondrůj.

Srážka vlaků patřících společnostem HŽ Cargo a Enna Transse se stala v ranních hodinách u města Križevci mezi Koprivnicou a Záhřebem. Šest vozů na jednokolejném úseku vykolejilo, lehká zranění utrpěli dva lidé.

Reklama

Doporučované