Hlavní obsah

Šok, vyčerpání, přetížení. Ferjenčík už není šéfem mediálního odboru Pirátů

Foto: Pirátská strana

Mikuláš Ferjenčík.

Reklama

aktualizováno •

Mikuláš Ferjenčík po prohraných volbách už nechce dále vést mediální odbor Pirátů. Dle svých slov je unavený a přetížený.

Článek

Článek si také můžete pustit v audioverzi.

Mikuláš Ferjenčík, bývalý poslanec a ekonomický expert Pirátů, odstoupil z pozice vedoucího mediálního odboru i z koaliční rady. Oznámil to na Pirátském fóru po prohraných sněmovních volbách.

„Rezignuji na funkci vedoucího MO s okamžitou platností. Dále jsem rezignoval na funkci v koaliční radě. Děkuji všem za podporu a současně děkuji všem za kritiku. Svou funkci jsem vykonával, jak nejlépe jsem dokázal, a dal jsem tomu kus života, který byl tedy krásný,“ napsal bývalý poslanec v pondělí večer v příspěvku na fóru.

Mikuláše Ferjenčíka redakce Seznam Zpráv oslovila s žádostí o reakci. „Prohráli jsme, odstoupil jsem. Piráti sliby plní,“ odvětil.

„Omlouvám se…“

Do Poslanecké sněmovny se dostali jen čtyři Piráti z celkového počtu 37 mandátů pro koalici Pirátů a Starostů. Stalo se tak po masivním kroužkování příznivců Starostů. Piráti měli doposud ve Sněmovně celkem 22členný klub. Ztratili tedy 18 poslanců, i proto se interpretuje volební zisk v letošních volbách jako prohra.

Ferjenčík odstoupil, když členové strany na fóru znovuotevřeli téma jeho rezignace po sobotním výsledku voleb. Situace v diskuzi se během pondělního dne vyostřila, a to jak ze strany členů, tak i ze strany Ferjenčíka.

„Omlouvám se, jestli jsem v posledních dnech reagoval podrážděně, kombinace mnohaměsíčního přetížení, šoku a značného vyčerpání se na mně dost podepsala. Mír všem, co budu dělat dál, nevím, zvažuju mnoho cest, každému, kdo má zájem, jsem k dispozici na předávání zkušeností,“ napsal Ferjenčík.

Odstoupení Ferjenčíka z pozice vedoucího mediálního odboru otevřeli členové poprvé již v srpnu, kdy se v průzkumech koalice PirSTANu začala propadat. Kritice tehdy čelila i kampaň, kterou koalice vedla na sociálních sítích. Podle mnohých odborníků byla nečitelná.

Text jsme ve 13:55 aktualizovali o vyjádření Mikuláše Ferjenčíka.

Reklama

Doporučované