Hlavní obsah

Sokolov rozšíří kvůli bezpečnosti ve městě kamerový systém

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Sokolov chce rozšířit monitorovací kamerový systém. Nové kamery mají zvýšit bezpečnost v místech, kde se shromažďují lidé bez domova nebo v sociálně vyloučených lokalitách.

Článek

Městská policie už na těchto místech kvůli bezpečnosti posílila hlídky strážníků, řekl dnes novinářům velitel městské policie Petr Kubis.

Ve městě je v současnosti 97 takzvaných kamerových bodů. Většina dohlíží na okolí bytových domů, další jsou u vybraných parkovišť nebo základních škol. Dvě nové kamery by měly přibýt u obchodního domu Tesco na sídlišti Michal, kde se srocují lidé bez domova a podle policie páchají přestupky. Jedna by pak měly hlídat domy v ulici Vítězná, kde si obyvatelé stěžují na rušení nočního klidu.

Počet bezdomovců ve městě podle Kubise v poslední době roste. Důvodem je i to, že Sokolov má jako jediné město v kraji protialkoholní záchytnou stanici, takže opilé bezdomovce sem záchranáři svážejí z celého regionu a oni ve městě zůstávají. „Pohybují se po městě, žebrají, popíjejí alkohol na veřejnosti. Přichází teď zimní měsíce, takže máme velké problémy třeba i v nemocnici, kam tyto osoby docházejí,“ řekl Kubis.

Město pořídilo šest nových kamer za 430.000 korun. Tři se osadí na nová místa, u Tesca a v ulici Vítězná, tři nahradí již zastaralé kamery. Na instalaci tří nových kamerových bodů dá radnice necelých 100.000 korun. Dvě kamery, které město dostalo před časem darem, již sledují kolejiště u vlakového nádraží poblíž jedné z vyloučených lokalit, kde vlak v minulosti usmrtil několik lidí.

Na pořádek ve Sokolově nyní dohlíží 23 strážníků a osm asistentů prevence kriminality. Město by jich ale potřebovalo více.

Reklama

Doporučované