Hlavní obsah

Šokující dokument o životě Whitney Houston. Odhalí sexuální zneužívání i slabost pro drogy

Do kin přichází dlouho očekávaný snímek Whitney. Slibuje šokující zjištění a dosud nezveřejněné záběry z osobního života zpěvačky.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Whitney Houston tak, jak ji neznáme. Přesně to slibuje nový dokument ze zákulisí života popové ikony, který právě vstupuje do českých film. Promluví její nejbližší rodina, ale i třeba herecký kolega Kevin Costner.

Článek

Je to víc než šest let, co svět šokovala zpráva o náhlém úmrtí jedné z nejlepších zpěvaček všech dob - Whitney Houston. Teď se její příběh otevírá znovu - tentokrát v dokumentu, který slibuje nahlédnutí na celý její život v novém světle. Dokumentu požehnala sama matka Whitney. Poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, jež dosud nebyly zveřejněn a které slibují odhalení celého zpěvaččina příběhu za oponou slávy.

O jejím nelehkém životním osudu ve filmu promluví její nejbližší rodina i herecký kolega Kevin Costner. A že se bude jednat o unikátní snímek, dokazuje i to, že si ho pod svá křídla vzal oscarový režisér Kevin MacDonald. „Ve filmu je hodně unikátních záběrů, natočených její rodinou, kde je Whitney zachycená na počátku nového milénia a vypadá opravdu zoufale. To, co vidíte na těchto záběrech, je zmatek, se kterým se pere,“ popisuje režisér.

Vypořádat se s chaosem mezi tím, kým opravdu je a kým není, nepomohla Whitney ani její drogová závislost. Film připomíná skandály, problematické manželství s Bobbym Brownem a její nikdy nevyřčené trauma ze sexuálního zneužívání. „Podle mě to byl hlavní zdroj všeho neštěstí Whitney. To a fakt, že o tom nikdy nikomu neřekla. A je jasné, že se to stalo, jak uvidíte ve filmu, stalo se to jí i jejímu bratrovi,“ dodal.

„Hlavně pro matku, víte, pro ni to musel být hrozný šok, když se to tímto dokumentem dozvěděla. Tak frustrující, že jí to její děti neřekly,“ sdělila před premiérou dokumentu producentka a bývalá manažerka zpěvačky Patricia Houston.

Film ale také odkrývá spekulace o její údajné slabosti pro asistentku Robyn Crawford v době zpěvaččiny největší slávy. Co je ale hlavní - dokument připomíná její muzikální talent, nadání a odvahu, s níž se všem věcem snažila čelit. Neutuchající pozitivní energii, pro kterou na ni, i díky jejím písním, roli v Osobním strážci a konečně i tomto dokumentu, asi jen těžko kdy zapomeneme.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:
Whitney Houston

Doporučované