Hlavní obsah

Šokující smrt. Italský fotbalový reprezentant zemřel ve spánku v 31 letech

Kapitán Fiorentiny Davide Astori zemřel náhle ve spánku.Video: Josef Mačí, AP

 

Reklama

Italská nejvyšší soutěž Séria A se v neděli nehraje na znamení smutku po smrti jedenatřicetiletého reprezentanta a kapitána Fiorentiny Davida Astoriho.

Článek

Stoper byl nalezen ráno mrtvý v hotelovém pokoji, kde se hráči Fiorentiny připravovali na zápas s Udine. Podle prvních zpráv od lékařů a vyšetřovatelů se jako nejpravděpodobnější příčina smrti zatím jeví infarkt.

Astori si ve své kariéře celkem 14krát zahrál za národní tým své země. Začínal v AC Milán, od roku 2015 nastupoval za Fiorentinu.

Svého kapitána našli mrtvého spoluhráči. Astori totiž nepřišel na týmovou snídani. Italská média líčí, že poslední ho živého viděl brankář Sportiello, který s Astorim hrál v sobotu večer videohry. Gólmana už vyslechla policie.

„Davide nedorazil na snídani, kam obvykle chodil jako první. Takže jsme ho šli zkontrolovat. Davide spal v místnosti sám. Poslední, kdo ho viděl, byl Marco Sportiello. Někteří hráči spí v jednolůžkových pokojích, někteří po dvou,” citují agentury mluvčího Fiorentiny Artura Mastronardiho.

Astori po sobě zanechal dvouletou dceru. Na jeho smrt na Twitteru reagoval i někdejší český reprezentant Tomáš Ujfaluši, který ve Fiorentině hrál. „Dnes ráno přišla hrozná zpráva. Budu si tě navždy pamatovat, odpočívej v pokoji, Davide, kapitáne,” napsal v italštině Ujfaluši.

Hráči ve špičkových klubech velkých evropských soutěží - mezi ně Itálie patří - podstupují pravidelná lékařská vyšetření včetně srdce.

Reklama

Související témata:

Doporučované