Hlavní obsah

Sony spustila prodej konzole PlayStation 5. Na poptávku nestačí

Foto: Sony

Nová herní konzole PlayStation 5.

Reklama

Japonský výrobce elektroniky Sony spustil ve čtvrtek prodej očekávané videoherní konzole PlayStation 5. Kvůli pandemii covidu-19 ji zatím bude prodávat jen online, přesto je konzole už teď vyprodaná.

Článek

Společnost Sony ve čtvrtek zahájila prodej své očekávané videoherní konzole PlayStation 5. Přístroj zatím nedorazil do kamenných obchodů a jediným způsobem, jak se k nim zákazníci mohou do konce roku 2020 dostat, je skrze vyzvednutí potvrzených předobjednávek.

Sony tím reaguje na probíhající pandemii onemocnění covid-19. „Buďte v bezpečí, zůstaňte doma a nakupujte online,“ naléhá společnost na videoherní nadšence prostřednictvím svého blogu.

Nová generace populární herní konzole je už teď na velkých internetových obchodech beznadějně vyprodaná. V Japonsku, domovské zemi korporace Sony, vedli někteří prodejci kvůli obrovskému zájmu spotřebitelů loterie, aby mohli přerozdělit své omezené zásoby.

Nové videoherní zařízení láká spotřebitele špičkovou grafikou, rychlejším načítáním obsahu a novým typem ovladače DualSense s haptickou odezvou. Prodává se za 500 dolarů, případně za 400 dolarů ve variantě bez diskové jednotky. Na internetových bazarech, například na japonském Mercari, se objevují inzeráty, které nabízejí přeprodej čerstvě vydané konzole až za 900 dolarů.

Probíhající pandemie umocnila poptávku po produktech videoherního průmyslu. To však vytvořilo tlak na dodavatelské řetězce, které se novými konzolemi nestíhají zásobovat. Podobnou situaci jako Sony zažívá Microsoft, který v úterý spustil prodej nové generace své konzole Xbox. Podle analytiků může nedostatek konzolí přetrvat až do roku 2021.

Reklama

Doporučované