Hlavní obsah

Soubor Cirk La Putyka v sobotu uvede svůj dlouho plánovaný opus Cesty

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Novocirkusový soubor Cirk La Putyka odehraje premiéru svého dlouho chystaného představení Cesty. Svým dosud nejrozsáhlejším projektem chtěla skupina loni na jaře oslavit své desetileté působení na české i mezinárodní scéně.

Článek

Pandemie oslavy znemožnila, ze souboru však učinila jednoho z nejaktivnějších prvků z uměleckého světa, který se snažil lidem zasaženým bezprecedentní společenskou izolací kulturu všemi možnými způsoby zpřístupnit.

Představení Cesty se mělo ode dneška v režii Rosti Nováka mladšího hrát v šapitó Azyl78 na Výstavišti v pražských Holešovicích do 24. září. Z důvodu velkého zájmu pořadatelé přidali ještě termín 25. září. V Cestách vystoupí přes 35 herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Kromě zářijových termínů další reprízy nejsou podle pořadatelů kvůli náročnosti projektu zatím v plánu. Vstupenky na všechny termíny jsou v předprodeji.

Tvůrci slibují vrcholný nový cirkus plný akrobacie, žonglování, tance a náročných čísel. Pro diváky připravují velkolepou scénu, výpravu i techniku. V šapitó se potká moderní technologie, světla, zvuk a specifický pohled na cirkusové umění s tradicí cirkusových šapitó a historií českého cirkusového umění.

V představení projdou diváci společně s umělci čtyři cesty, které jsou důležité pro soubor, jeho tvůrce, akrobaty, tanečníky, herce, scénografa, kostýmního výtvarníka, technickou složku i produkci. První z cest je inspirovaná největším evropským Cirkusem Kludský. Druhá je ta, po níž kráčí soubor Cirk La Putyka, je o osobnostech, které jej tvoří. Třetí cesta se dotkla všech v posledním roce, kdy umělci hledali cesty k divákům a naopak. Poslední inspirační cestou je pro tvůrce přímo den, kdy návštěvníci usednou v šapitó Azyl78.

Reklama

Doporučované