Hlavní obsah

Současně s volbami budou lidé hlasovat o stavbě nákupního centra

Foto: MO Střekov

Takto má vypadat nákupní centrum, o němž lidé rozhodnou v referendu.

Reklama

Referendum k uvažované stavbě obchodního centra v městském obvodu Střekov v Ústí nad Labem je podle místostarostky obvodu Aleši Kymličkové (ODS) připravené. Ústecký magistrát vyšlo na 110 000 korun.

Článek

Pro lidi v karanténě či izolaci kvůli onemocnění covid-19 připravil krajský úřad drive-in stanoviště, tam mohou lidé hlasovat jak v krajských volbách, tak v referendu. Referendum se uskuteční spolu s krajskými volbami 2. a 3. října.

O vzniku nákupního centra ve čtvrti Střekov poblíž soudu a v blízkosti mostu přes Labe se mluví několik let. Investor loni v listopadu představil veřejnosti projekt na přízemní nákupní centrum s parkovištěm. Záměr vyvolal diskusi. Někteří lidé zdůrazňovali potřebnost obchodu, jiným se nelíbila jeho podoba.

Foto: MO Střekov

Návrh obchodního centra, s nímž někteří Ústečané nesouhlasí.

„Měli jsme k tématu anketu v radničním zpravodaji, ale ozývaly se hlasy, že byla netransparentní, proto jsme se rozhodli pro referendum,“ vysvětlil Seznam Zprávám radní Stanislav Dunaj (Zdraví Sport Prosperita).

Referendum by mělo přinést informace o tom, zda místní stavbu chtějí, či ne. Výsledky by pak měly sloužit také jako podklad zastupitelům Ústí nad Labem, až budou rozhodovat, k čemu by pozemek měl sloužit. Primátor města a také koaliční střekovský zastupitel Petr Nedvědický (ANO) se již dříve nechal slyšet, že v případě nesouhlasu střekovských občanů na městském zastupitelstvu zřejmě výstavbu supermarketu nikdo nenavrhne.

Stanoviště pro lidi v karanténě bude umístěno na parkovišti u zimního stadionu. Podle webu krajského úřadu voliči musí mít nasazenou roušku, připravený občanský průkaz a také vlastní psací potřeby. Na parkovišti budou vyznačené rozestupy.

Zájem o místa ve volebních komisích je kvůli obavám z koronaviru v některých částech republiky nižší. Kateřina Bejčková, vedoucí ústeckého správního odboru, dnes řekla, že město zatím problémy nemá. „Zatím nemáme žádnou informaci, že by došlo v našem správním obvodu k problémům s obsazením či problémy s volební místností kdekoliv z důvodu pandemie,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Doporučované