Hlavní obsah

Součástí benefičního večera pro zlínskou onkologii je výstava Jaroňkových fotek

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ve zlínském Baťově institutu se ve čtvrtek uskuteční slavnostní zahájení výstavy snímků Zde žijí lvi cestovatele a fotografa Richarda Jaroňka.

Článek

Večer doplní hudební vystoupení písničkáře Vojty Kiďáka Tomáška, sdělila ČTK zástupkyně Baťova institutu. Vernisáž bude součástí benefičního večera na podporu onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

„Benefiční večer na podporu projektu Pomáhejme onkologii pořádáme již potřetí. Je pro nás důležité pomáhat tam, kde to má smysl. Cílem akce je nejen prezentovat veřejnosti a zástupcům firem a organizací samotný projekt, ale především pomoci získat z řad firem nové partnery, kteří by do projektu přispěli, ať už jednorázovým finančním darem nebo dlouhodobou finanční podporou. Pomoci mohou ale i jednotlivci, a to přispěním jakéhokoliv finančního obnosu do zapečetěných kasiček, které budou k dispozici v průběhu samotného večera a dále v průběhu doprovodné výstavy Zde žijí lvi cestovatele a fotografa Richarda Jaroňka,“ uvedla ředitelka Baťova institutu Petra Kubíková. Výstava potrvá do 25. listopadu. Jaroněk se zaměřuje na fotografování Afriky.

Projekt Pomáháme onkologii vznikl v roce 2016, dosud se podařilo získat téměř 2,25 milionu korun. Pořízeno již bylo přenosné zařízení k 2D ultrazvukovému snímkování v reálném čase. Nyní zástupci projektu připravují rozšíření kvalitní onkologické ambulance v Uherském Hradišti a také vybudování odpočinkové zóny v areálu onkologického centra ve zlínské nemocnici.

Reklama

Doporučované