Hlavní obsah

Součkovi se plní anglický sen, West Ham nabídl rekord s podmínkou

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček letí do Londýna. Angažmá ve West Hamu United je blízko.

Reklama

Kapitán fotbalové Slavie Tomáš Souček má velmi blízko k angažmá v anglické Premier League. Londýnský klub West Ham United nakonec nabídl takové podmínky, jimž Slavia neodolala.

Článek

Ve hře byly i kluby AS Monaco a Brighton & Hove Albion FC. V téhle hře vystupoval West Ham United zprvu jen okrajově, protože nabízel Tomáši Součkovi hostování s opcí, ale za nepříliš atraktivních podmínek pro pražský klub.

To se ovšem změnilo. Podle instagramového účtu slaviabackstage, který obvykle slouží jako neformální komunikační kanál osob přinejmenším blízkých vedení pražské Slavie, nabídl West Ham 4 miliony eur za hostování na půl roku. A dalších 16 milionů eur jako plnění povinné opce v případě, že se West Ham zachrání v elitní soutěži.

A následoval tweet předsedy slávistického představenstva Jaroslava Tvrdíka oficiálně oznamující, že pražský klub pouští Tomáše Součka do Londýna na zdravotní testy a jednání o smlouvě.

„Ano, v průběhu úterka budeme mít v Londýně spolu s Tomášem finální jednání,“ potvrdil hráčův agent Pavel Paska.

Hráč je tak velmi blízko splnění svého snu. Jak v průběhu podzimu prozradil v rozhovoru pro Seznam Zprávy, chtěl si v kariéře zahrát anglický fotbal. A za tím účelem také pravidelně docházel na hodiny jazykové výuky s britským rodilým mluvčím.

Jaroslav Tvrdík zmiňuje možnost rekordního transferu. K tomu by samozřejmě došlo, pokud by se sečetly částky 4 milionů eur za hostování v následujícím půlroce. A dalších 16 milionů eur v případě uplatnění povinné opce.

Jak jsme zmínili, ta by měla být vázána na podmínku, že se West Ham udrží v nejvyšší soutěži. V průběžné tabulce ho najdeme těsně nad čarou sestupu, se stejným bodovým ziskem jako Bournemouth či Watford, což jsou 18. a 19. celek průběžné tabulky, poslední dvacátý je Norwich s odstupem dalších 6 bodů.

Při aktuálním kurzu odpovídá 20 milionů eur částce 504,6 milionu korun, což je zhruba podobná suma, jakou v roce 2001 zinkasovala Sparta od Dortmundu za Tomáše Rosického, po vyplacení všech bonusů se uvádělo, že přestupní částka činila půl miliardy korun.

Připomeňte si slávistické putování Ligou mistrů.Video: Jiří Hošek

Reklama

Doporučované