Hlavní obsah

Soud ani po dvou letech neurčil trest za surový útok před pražským klubem

Záhady Josefa Klímy: Jak dopadl případ žen, které před pražskou diskotékou Misch Masch brutálně zbila skupina mladíků?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Před dvěma lety se šla skupinka žen pobavit do nočního klubu Misch Masch v Praze. Při odchodu z klubu se ale dostala do konfliktu se skupinkou mladíků. Vše natáčela průmyslová kamera. Přesto dosud nepadl verdikt.

Článek

V létě 2019 jsme v pořadu Záhady Josefa Klímy zrekonstruovali příběh žen, jejichž zábava v nočním klubu skončila tragicky. Při odchodu se dostaly do konfliktu se skupinou mladíků.

„Vycházely jsme, žertovaly: Vy půjdete támhle a my zase tudy. V tu chvíli jeden z mladíků pojmenoval naši kamarádku: ‚Ty ku*vo.‘ Ani jsem mu nestačila říct: ‚Vždyť by to mohla být tvoje máma…‘ A už jsem dostala ránu,“ popsala tehdy v reportáži jedna z postižených, Renata.

Ve rvačce, která před vchodem vypukla, utrpěly ženy i daleko horší zranění, nejstarší z nich skončila na delší čas i v nemocnici. Mladíci utekli, ale policie je ještě tu noc vypátrala a identifikovala.

Napadené ženy už tehdy v naší reportáži projevovaly obavy, že se mladíci a jejich rodiče budou snažit vyšetřování hrát do autu, protože šlo o tzv. zlatou mládež.

Případ jsme sledovali celé dva roky, chodili jsme i k soudu, který letos probíhal. Jak případ skončil? Co ukázaly klíčové záběry z průmyslové kamery u vchodu, které celý konflikt zachytily? A naplnily se obavy poškozených žen, že případ skončí ve ztracenu?

Zjistíte v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, jehož archiv najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované