Hlavní obsah

Soud odmítl obnovit proces s mužem, který zavraždil manželku

Eskorta přivádí odsouzeného do soudní síně.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Igor Holub podle verdiktu spáchal zločin před čtyřmi lety, kdy napadl manželku, bodl ji nožem do stehna a žena rychle vykrvácela.

Článek

Městský soud v Praze zamítl obnovu procesu se čtyřiačtyřicetiletým vrahem Igorem Holubem, který byl odsouzen na 17 let vězení za vraždu manželky.

Trest si odpykává v jedné z nejvíce střežených věznic na Mírově.

Igor Holub podle verdiktu spáchal zločin před čtyřmi lety, kdy na návštěvě u známých pod vlivem alkoholu a pervitinu po hádce svoji ženu napadl. Bodl ji nožem do stehna, zasáhl tepnu a žena rychle vykrvácela.

I když podle rozsudku z roku 2015 si musel být vědom následků svého útoku, odsouzený nyní tvrdí, že vraždit nechtěl. Nešlo tak prý o vraždu, ale o ublížení na zdraví s následkem smrti. V takovém případě by mu hrozil i nižší trest, maximálně dvanáct let vězení.

Na podporu Holuba u soudu vystoupilo několik svědků, kteří patří mezi rodinné známé.

Podle nich si manželé často nadávali, ale od odsouzeného šlo prý o „nadávky z lásky” - jak řekla soudu jedna svědkyně. Když ji soud požádal, aby nadávky z lásky popsala, uvedla, že manželce říkal například „ty špíno moje”.

Městský soud však na podporu Holubovy obhajoby nenašel žádné argumenty. Holub si na místě proti usnesení soudu podal stížnost. Věcí se tak bude muset zabývat ještě Vrchní soud v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované