Hlavní obsah

Soud povolil vzkříšení „Výdejnám radosti”. Zoot jde do reorganizace

Soud povolil vzkříšení „Výdejnám radosti”. Zoot jde do reorganizace.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Městský soud v Praze povolil společnosti Zoot reorganizaci, během níž může internetový prodejce módy a módních doplňků dokončit své ozdravění. Rozhodl tak poté, co firma doložila, že získala podporu pro navrhovaný postup řešení krachu firmy u potřebné většiny věřitelů.

Článek

Soud jmenoval insolvenčního správce a jmenoval prozatímní věřitelský výbor. Jsou v něm investiční fond Natland, JS Credit, s. r. o. a BH Securities. Největší český internetový obchodník s módou tak během následujících několika měsíců dokončí finanční restrukturalizaci svých dluhů z minulosti a chce jako už zdravá firma pokračovat. V prohlášení ke schválení reorganizace se píše, že firma provoz zachová a zákazníků se soudní jednání nedotkne.

ZOOT vznikl jako prodejní koncept založený na kombinaci internetového obchodu a výdejen zboží, kterým firma začala říkat Výdejny radosti. Po nich ale zůstaly dluhy ve výši přes 750 milionů korun.

Z dluhů připadá na jedinou zajištěnou pohledávku cca 108 milionů korun. Nezajištěné pohledávky jsou v hodnotě cca 644 milionů korun, z čehož připadá téměř 239 milionů na vydané firemní dluhopisy.

Reorganizační plán počítá se vstupem nového investora Company New, který je součástí investiční skupiny Natland (největší věřitel Zootu).

Původní majitelé přijdou o veškerý majetek – jak se píše ve zprávě k reorganizaci, „uspokojení skupiny věřitelů na úrovni stávajících akcionářů či zakladatelů společnosti bude nulové“.

Reklama

Související témata:

Doporučované