Hlavní obsah

Soud: Řepka je nepoučitelný. Vysmíval se obvinění a místo veřejných prací odjel na dovolenou

Foto: Profimedia.cz

Soudkyně zdůvodnila, proč by měl jít Tomáš Řepka do vězení.

Reklama

Seznam získal písemné zdůvodnění soudkyně, proč poslala bývalého fotbalového reprezentanta za mříže.

Článek

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka je podle soudu nepoučitelný. Než ho letos na konci srpna poslal na půl roku do vězení, byl už předtím odsouzen k dalším třem trestům.

Seznam detaily o Řepkově minulosti vyčetl z rozsudku, který nyní sepsala soudkyně Hana Bartoňová.

Řepku s jeho současnou partnerkou Kateřinou Kristelovou odsoudila za to, že podali několik inzerátů s erotickým obsahem a kontaktem na bývalou fotbalistovu manželku Vlaďku Erbovou.

V dokumentu, kde zdůvodňuje verdikt půlročního vězení, soudkyně uvádí, že od roku 2015 byl bývalý fotbalista Sparty, Fiorentiny či West Hamu United už třikrát pravomocně odsouzen.

Ale podle soudkyně to na Řepku nemělo dosud žádný vliv.

„Obžalovanému je v podstatě jedno, že mu byly uloženy tři výchovné tresty a že tyto na něj nemají žádný výchovný účinek,“ uvedla soudkyně Bartoňová.

Tři tresty Tomáše Řepky

Nejprve byl v roce 2015 Řepka za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky odsouzen k patnáctiměsíční podmínce.

Jenže během ní se o rok později znovu dostal do konfliktu se zákonem. Porušil totiž zákaz od soudu. Nově byl pak odsouzen k dvouleté podmínce a musel navíc zaplatit devět tisíc korun.

A letos odešel od soudu s dalším trestem. Tentokrát za to, že neplatil alimenty na svého syna, na kterého dlužil podle rozsudku přes 219 tisíc korun. Soud mu kvůli tomu nařídil odpracovat 180 hodin obecně prospěšných prací a během nich dluh uhradit.

Soudkyně sice Řepku varovala, aby se tomuto trestu nevyhýbal, ale nepomohlo to.

„Den před vynesením rozsudku bylo naopak zjištěno, že obžalovaný doposud vykonal toliko 28,5 hodiny. Začal pracoval 23. 7. 2018, naposledy pracoval dne 12. 8. 2018 a poté odcestoval na zahraniční dovolenou. Od té doby se neozval,“ uvedla soudkyně Hana Bartoňová.

Když pak Řepku odsoudila na zmíněného půl roku vězení, neovlivnilo už výši trestu ani to, že fotbalista během líčení činu litoval a bývalé manželce se za zveřejnění erotických inzerátů omluvil.

Tento trest zatím není pravomocný. Řepka i Kristelová se proti němu odvolali.

Další případy fotbalistů u soudu:

Opakovaně se vysmívali soudu

Navíc Řepkovi a Kristelové podle soudu přitížilo zjištění soudu, že se trestnímu řízení opakovaně vysmívali.

„Obžalovaný se navíc stejně jako obžalovaná opakovaně posměšně a arogantně vyjadřoval na sociálních sítích k probíhajícímu trestnímu řízení (což je s podivem u muže ve věku 44 let a ženy, které brzy bude 39 let),“ napsala v rozsudku soudkyně Bartoňová.

Řepka pro soud uvedl, že nyní pracuje jako správce nemovitostí a vozidel. U soudu prohlásil, že nemá žádný majetek ani žádné volné peníze.

To podle soudkyně znemožňovalo, aby Řepku potrestala zaplacením trestu ve výši zhruba 150 tisíc korun. A tak ani Řepku nepotrestala odpracováním až 300 hodin prospěšných prací.

„Neboť toto (soud) považoval za nepřiměřeně mírné,“ dodala soudkyně Bartoňová.

Reklama

Související témata:

Doporučované