Hlavní obsah

Soud řeší případ úplatků v liberecké nemocnici. Obžalován je ředitel Nečesaný

Luděk Nečesaný s manželkou před libereckým soudem.

 

Reklama

Soud bude kauzu projednávat minimálně několik měsíců. Kdy padne rozsudek, zatím není jasné.

Článek

U Krajského soudu v Liberci začal dlouho očekávaný proces s bývalým ředitelem Krajské nemocnice v Liberci Luďkem Nečesaným.

Nečesaný podle obžaloby přijal jako ředitel nemocnice úplatky v celkové výši dvacet tři milionů korun. Úplatky mu podle obžaloby dávaly firmy, které nemocnici dodávaly materiál nebo přístroje.

Spolu s ním je obžalovaná i jeho manželka Šárka, konkrétně z praní špinavých peněz. Obžaloba totiž uvádí, že úplatky proudily přes její firmu.

Za trestné činy, z nichž je obžalován Luděk Nečesaný, je sazba až dvanáct let vězení. Za žalované činy jeho manželky až osm let.

Třetím obžalovaným je představitel jedné z firem, které podle žalobců úplatky posílaly.

Šárka Nečesaná hned v úvodu jednání požádala soud, aby hlavní líčení mohlo probíhat bez ní. S odůvodněním, že je po těžké nemoci.

Uvedla také, že ji výrazně zasáhla série procesů se synem Lukášem Nečesaným, který je roky souzen jako podezřelý z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích. Naposledy ho loni v listopadu osvobodil Krajský soud v Hradci Králové, rozhodnutí však není zatím pravomocné a čeká se na odvolací řízení.

Soud žádosti Šárky Nečesané vyhověl a poté začal vypovídat její manžel.

Soudu několik hodin vysvětloval, že jím dojednané obchody byly pro libereckou nemocnici vždy výhodné. Nemocnici dostal z dluhů a dělal pro ni prý jen to nejlepší. Policie vztahům s dodavateli nerozumí a ve svém závěru, že přijal úplatky, se podle něho mýlí.

Soud bude kauzu projednávat minimálně několik měsíců. Kdy padne rozsudek, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Doporučované