Hlavní obsah

Lupiči z Teplic udělali školáckou chybu, na pumpě měnili značky u auta. Natočila je kamera

Pokud se jejich vina potvrdí, hrozí lupičům jako organizované skupině osm až patnáct let vězení.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

aktualizováno •

Soud poslal všechny čtyři muže do vazby, další dva ještě hledá policie prostřednictvím Interpolu.

Článek

Lupiči, kteří v pondělí přepadli zlatnictví v centru Teplic unikali policii pouze den. Ta je podle informací Seznamu zadržela už v úterý, tedy o den dříve, než se původně uvádělo. O den později našla jejich auto. A vedla k tomu jedna překvapivá chyba zločinců.

Speciální jednotka policie přivedla zadržené muže k soudu:

Maskovaní policisté vedou zadržené mužeVideo: Hanuš Hanslík

Týden před přepadením ujeli bez zaplacení od benzínové pumpy v Tisé. Tam byli se stejným autem, se kterým pak ujeli od klenotnictví. Přímo pod bezpečnostními kamerami u benzínky přitom měnili registrační značky svého auta. Podle této události je policie ztotožnila a vypátrala v Hotelu u Náměstí Míru v Praze. Až potom našla u Karlova náměstí jejich auto.

Podle zjištění Seznamu jde o občany Litvy. Policie zadržela čtyři muže, další dva ještě hledá prostřednictvím Interpolu. Z teplického klenotnictví lupiči ukradli zboží celkem za sedm milionů korun. Pokud se jejich vina potvrdí, hrozí jim jako organizované skupině osm až patnáct let vězení.

Podívejte se na záběry z loupeže, které zveřejnila policie

Záběry z loupeže, které zveřejnila policie.Video: Policie ČR

Čtveřice přepadla v pondělí čtvrt hodiny před jedenáctou dopoledne zlatnictví v Krupské ulici v centru Teplic. Policie ještě ten den zveřejnila více než minutové video, na němž je přepadení zachyceno. Při přepadení nebyl nikdo zraněn, na záběrech je však patrné, že minimálně jeden z lupičů měl v ruce krátkou zbraň.

Policie při zásahu nejprve zatarasila vozy ulici, na místo přijela i sanitka. Obavy z toho, že by pachatelé mohli držet v obchodě rukojmí, se nepotvrdily.

Soud ve čtvrtek poslal všechny čtyři muže do vazby. Seznamu to potvrdil soudce teplického soudu Miroslav Čapek.

Tři muži mají útěkovou vazbu, čtvrtý navíc ještě takzvanou předstižnou. To znamená riziko opakování trestné činnosti. V různých zemích EU už byl totiž čtrnáctkrát trestán.

Reklama

Související témata:

Doporučované