Hlavní obsah

Soud s vrahy Kuciaka: Přiznání proběhlo ploše a bez emocí, měli jsme husí kůži

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

„V průběhu líčení se nesmělo natáčet ani fotografovat, soudkyně působila velmi přísně. Je vidět, že nesnese obstrukce,“ popisuje soud reportér Filip Harzer v pořadu Stopáž.

Reklama

Jak po roce hýbe nájemná vražda novináře slovenskou společností? A odrazí se nějak na nadcházejících parlamentních volbách? Jak probíhalo soudní přelíčení s obviněnými v případě vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové? Přímo v soudní síni byl náš reportér Filip Harzer, kterého v novém díle pořadu Stopáž zpovídal Jan Kordovský.

Článek

„Marček během výpovědi mluvil naprosto plynule, jednolitým tónem. Ve chvíli, kdy popisoval to, když zavraždil Jána Kuciaka a jak střelil do hlavy Martinu Kušnírovou, bylo to naprosto ploché a bez emocí. Všichni jsme v sále měli husí kůži,“ popisuje atmosféru v soudní síni reportér Seznam Zpráv Filip Harzer.

Kdo jsou další obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó? Jaká je jejich role v organizaci dvojnásobné vraždy a jak se před soudem prezentovali? A jak k velmi sledované kauze přistupuje soudkyně Ružena Sabová?

To i další detaily z přelíčení se dozvíte v audio pořadu Stopáž. Pusťte si celý díl v přehrávači výše.

Stopáž

Jediný pořad, který si musíte tento týden poslechnout, pokud nestíháte a chcete si udržet přehled. Uvádí Jan Kordovský (@korda).

Souhrn nejdůležitějšího dění, analýza s redaktory Seznam Zpráv a na závěr kulturní tipy, čím se můžete od nekonečného zpravodajství ve volném čase odreagovat. To vše v 25 minutách.

Vždy v pátek na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Reklama

Doporučované