Hlavní obsah

Vražedkyně z pražského obchodního centra se u soudu přiznala k sadistickým sklonům

Michelle S. je obžalovaná z vraždy zákaznice smíchovského obchodního centra a z pokusu o vraždu návštěvnice kavárny.

 

Reklama

Městský soud v Praze začíná řešit případ třiatřicetileté Michelle Sudků, která je obžalovaná z vraždy zákaznice obchodního centra na pražském Smíchově.

Článek

Vražda se stala přímo v supermarketu mezi regály se zbožím. Obžalovaná jen několik hodin před činem opustila psychiatrickou nemocnici v pražských Bohnicích a svou oběť vůbec neznala.

Státní zástupkyně obžalovala třiatřicetiletou Michelle Sudků z vraždy a z pokusu o vraždu. Žena totiž pár dní před dokonanou vraždou napadla v kavárně v Praze 5 jinou ženu. Motivem zločinů bylo podle obžaloby to, že se chtěla dostat zpět do psychiatrické nemocnice.

„V léčebně v Bohnicích, kam mě odvezli po pokusu v kavárně, jsem chtěla znásilnit jinou pacientku. Řekla jsem to lékařům. Přesto rozhodli, že mě propustí. Šla jsem hledat ubytovnu, ale neměla jsem peníze. Tak jsem teda šla do obchodu, vzala jsem si nůž. Pak jsem šla do uličky, tam jsem si vyhlídla tu paní, šla jsem za ní a zabila jsem ji. Pak jsem počkala na policii. Dneska toho činu lituji, už bych to neudělala, omlouvám se. Udělala jsem to proto, že jsem byla bezmocná a zoufalá. Neměla jsem kam jít."

Policistům hrozí i vězení

Před soudem skončí i dva policisté, kteří nejspíš mohli zločinu zabránit. Dva týdny před vraždou byli přivolaní ke zmíněnému případu v kavárně na pražském Újezdě, kde Michelle Sudků napadla zákaznici. Na toaletách ji začala škrtit.

To bylo 5. července. Policisté nezahájili žádné úkony trestního řízení, jak by to odpovídalo pokusu o vraždu, ale Michelle jen převezli do bohnické nemocnice. Tamním lékařům vůbec neřekli, co žena udělala. Ti tak neměli tušení, že chtěla vraždit.

Po dvou týdnech, 21. července, tak Michelle propustili. Ještě ten den se stala vražda ve smíchovském obchodním centru. Policisté tam Michelle zadrželi přímo na místě činu. Nebránila se a nic nepopírala.

Případ tak dostalo Městské státní zastupitelství v Praze, které už navrhlo obžalobu policistů. Mimo jiné bude požadovat, aby jim soud uložil zákaz činnosti - nesměli by pracovat u policie. Ale hrozí jim také vysoký trest vězení. Případ bude řešit Obvodní soud pro Prahu 1. Termín hlavního líčení ještě nebyl stanoven.

Obžalovaná se smála

Michelle se během čtení obžaloby a popisu svých skutků smála. „Nerozumím tomu, vůbec to nechápu," řekla v reakci na žádost zástupce poškozených, který přednesl finanční nároky pozůstalých. „Nemám žádné peníze, mám invalidní důchod 5125 korun a musím si našetřit na bydlení, až mě propustí z vězení. Když nebudu mít bydlení, budu pokračovat v trestné činnosti," řekla před soudem.

Michelle před zločinem prodělávala proměnu z ženy na muže za asistence lékařů. „Ta změna nebyla dokončená. Ale cítím se jako muž v ženském těle," řekla Michelle soudu.

„Když jsem byla na hormonální léčbě kvůli změně pohlaví, tak se u mě objevily sadistické myšlenky. Chtěla jsem zabít zdravotní sestru v Motole, usmažit si její játra na kmíně a sníst je. Řekla jsem to doktorům a ti se tomu podivili."

Reklama

Doporučované