Hlavní obsah

Soud se vrací k tragédii ve Studénce. Za smrt osmi lidí při vlakovém neštěstí nebyl původně nikdo potrestán

Foto: ČTK

Soud původně zprostil viny všech deset obžalovaných v případu železničního neštěstí ve Studénce z roku 2008. Nyní se ke kauze vrací.

Reklama

V srpnu uběhlo deset let od tragického železničního neštěstí, při kterém mezinárodní rychlík ve Studénce narazil do spadlé konstrukce opravovaného mostu. Zemřelo osm lidí, desítky dalších byly zraněny. Před soudem stanulo deset lidí, kteří podle názoru státního zástupce neštěstí zavinili. Okresní soud v Novém Jičíně ale všechny zprostil obžaloby. Věcí se v pátek začal zabývat odvolací senát Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Soudce Jaromír Pšenica všechny obviněné loni v prosinci zprostil obžaloby s tím, že nebylo prokázáno, že by se tyto osoby uvedené trestné činnosti dopustily. S tímto rozhodnutím však nesouhlasil státní zástupce, který se odvolal ke Krajskému soudu v Ostravě. V pátek tady začalo nové líčení.

„Zasedání se konalo bez přítomnosti stran a jeho výsledek tedy nebude možné zveřejnit před tím, než bude všem řádně doručeno,“ vysvětlil mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Barč. Lze však očekávat, že soudní senát kauzu pošle k novému projednání. Soud má nyní deset dnů na vyhotovení rozhodnutí, které poté rozešle.

Podle jednacího řádu měl dnes odvolací senát dvě možnosti, jak rozhodnout. Nejpravděpodobnější variantou je úplné zrušení rozsudku. Druhou, která se používá výjimečně, je převzetí kauzy a její nové projednání na úrovni krajského soudu.

O tom, že soud v pátek rozsudek zrušil, je přesvědčen i právník Radek Ondruš, který jako zmocněnec u soudu zastupoval jednu z firem podílejících se na opravě mostu. „Na 100 procent soud nemohl rozhodnout jinak. Jedinou možností je zrušení a nařízení nového projednání," řekl. Dodal, že podle něj důvodem rozhodnutí bude nařízení odvolacího soudu, aby vznikl revizní znalecký posudek, který by měl stanovit přesnou příčinu zřícení mostu.

„Rozsah, jakým se soudní znalci v případu Studénka zabývají, je velmi bohatý, dokazování bylo komplexní. Jedná se zejména o stavební věci, zkoumání porušení předpisů a celkové dokazování viny u obžalovaných,“ dodal Barč.

Státní zástupce obžaloval deset lidí z obecného ohrožení. Šlo o manažery i pracovníky stavebních firem, živnostníka či jednoho úředníka. Loni je Okresní soud v Novém Jičíně všechny obžaloby zprostil. Soudce během zdůvodnění rozsudku řekl, že se přesně neví, proč most spadl a neprokázalo se, že skutek spáchali právě obžalovaní. Státní zástupce se odvolal.

Havárie se stala 8. srpna 2008 ve Studénce na Novojičínsku na železniční trati číslo 270 spojující Prahu se severní Moravou. Vlak EuroCity Comenius jedoucí z Krakova do Prahy, který měl v té době přibližně desetiminutové zpoždění, narazil v 10:30 do ocelové konstrukce silničního mostu, jež se zřítila na trať.

Strojvedoucí, který pád mostu zaregistroval v okamžiku, kdy byl vlak půl kilometru od něj, stačil použít rychlobrzdu a zpomalil tak soupravu ze 134 na 90 kilometrů v hodině. Lokomotiva a první čtyři vozy vlaku vykolejily, smetly i tři nákladní vagony na sousední koleji.

Při nehodě zahynulo šest lidí, čtyři ženy a dva muži, další muž ukrajinské národnosti zemřel později v nemocnici v Novém Jičíně. Osmou obětí se stala jedna ze zraněných cestujících z Polska, která zemřela v krakovské nemocnici 26. září 2008.

Při nehodě bylo také zraněno 95 lidí, z toho deset těžce, mezi nimi i strojvedoucí, který ale utrpěl jen lehká zranění, před nárazem se totiž stačil skrýt ve strojovně lokomotivy.

Reklama

Doporučované